Trodde allt var borta!!!

Fick nästan panik ett tag där, skulle precis sätta mej ner och fortsätta med min skoluppgift, hade lite kvar och några ändringar innan den ska skickas in. Så när jag öppnade dokumentet så var det inte den inte den rätta utan en halvfärdig grej.... PANIK känslorna spirade i kroppen... var är den nästan färdiga uppgiften DÅÅÅ! Jag måse ha krånglat å glömt å sparat den igår eller nått för den fanns inte i min mapp bland sparade dokument iaf.... som tur var så fanns den iaf när man kollade på de senaste använda dokumenten så jag blev verkligen lättad, för ingen chans att jag hunnit gjort om allt igen.
Men hur ska jag orka göra färdigt uppgiften, min koncentration och motivation för att plugga ligger på minus just nu. Får väl se hur det går, fixar sig på nått sätt antagligen.

Imorgon ska jag jobba och på nyårsdagen och dagen efter den me.. blir lite mer pengar i plånboken vilket är bra. Sista dagarna man kommer att arbeta på vendelgården som undersköterska för om några veckor börjar jag arbeta som sjuksköterska istället... blir lite stressad och nervös för om jag verkligen passar som sjuksköterska, det blir mer ansvar och mycket att prata i telefonen. Jag är sämst på att snacka i telefonen, inte min grej riktigt, blir sååå nervös och glömmer varför jag egentligen ringde, en gång när jag skulle prata in ett meddelande på telefonsvararen då jag skulle lämna mitt namn, orsak varför jag ringde och till sist mitt nummer så d kunde ringa upp mej sååå började jag förstårs prata lite grann och när det var dax att lämna numret så var det helt bort glömt, jag kom inte ihåg mitt eget telefonnummer.. så det var blev tyst och jag tänkte HJÄLP!!! så jag var tvungen att lägga på och ringa upp igen.. stammade då fram en lam ursäkt att batteriet i telefonen dött eller nått och lämnade mitt nummer.. pinsamt värre... men d går iaf bättre med telefon-pratande nu efter en del träning på praktiken å så.. tur d iaf :P

Ha d bra, å gott nytt år...

I most been doing something wrong....

Här sitter jag vid datorn och försöker åstadkomma något, alltså jag sitter å pluggar och gör min allra sista inlämningsuppgift. Det är lite sorligt faktiskt, men samtidigt är den inge vidare kul att göra. Jag erkänner dessutom att jag sitter å lyssnar på Westlife's nya cd-skiva :P kanske är lite fånigt att lyssna på dem, av ngn anledning känns det så! Ja

Hundarna skäller just nu nere... tror att pappa kommer hem från jobbet nu. Mamma lagar mat det blir rotmos å julkorv.. MUMS.. :P
Det är faktiskt skönt att komma hem för 2 veckor och slippa tänka så mkt på vad man ska äta och handla å sååå, fast visst hjälper man till här hemma oxå, men d är ändå inte samma sak.

Jag önskar att livet vore enklare... men det vore att hoppas på för mkt!!!!

Have you ever been in love
Been in love so bad
You´d do anything
to make them understand
Have you ever hade someone
steal your heart away
You´d give anything
to make them feel the same
Have you ever searced for words
to get you in their heart
But you don't know what to say
And you don't know where to start..

/Westlife

Julklappar!!!!!!!!

Idag e d julafton, fast dagen e snart slut. Jag började dagen med att jobba från 7.30 till 13.00 vilket var helt okej! Sedan åkte jag hem å vi fikade apelsinris.. sedan blev d Kalle Anka å co.. sedan julmat, var så där... började me lite sill å jansson frestelse å en liten bit julskinka men gick sedan över till köttbullar å sås å potatis istället :P vilket är mkt godare. Efter maten öppnade vi julklapparna vilket var skojigt som vanligt... jag fick halsband med örhängen å armband till, cd-skiva, platt tång, badrumsväska, smink, pyjamas, ljusstake, pajform, pengar. TOPPEN. Min familj e alldeles galen i julklappsköpande så vi har jämt en stor hög med julklappar i vardagsrummet å vi e bara fem personer :P hahaha.. d e ju skoj att öppna dem juuuu.
Min vovve fick en väska som han kan  ha sina saker i när vi åker bort, en handduk när han kommer in från detta lortiga å hemska vädret å torka sina skitiga tassar med, godis, halti, boll, å mer godis :) Han blev oerhört lycklig över detta, men roligt var dessutom julklappspapper å kartongerna!

Jag ska jobba imorrn igen, så jag borde nog gå å sova snart. Syrran e sjuk, hoppas hon inte smittar mej :(

Jag e en hemsk människa, d är en kille som jag snackade lite me på kåren sist, inget mer än pratade med!! men han ville ha mitt nr så eftersom han var vän med en vän till mej så tänkte jag att d är ju helt okej, eftersom han var schysst... jag var ju lite full oxå, nu har han ringt å skickat sms å jag orkar inte svara för intresset för honom finns inte. Känner mej jätte elak, kanske jag borde skiva ngt ändå... hmmm vi får väl se.

God Jul!

Örbyhus...

Japp här är jag nu, efter några vändor i Hofors och lämna julklappar till morfar, mormor å farmor, farfar å förstårs gratta farmor på sin födelsedag!
Jag har inte tid att skriva, e glad att jag fick sluta tidigare idag så vi kom iväg hit... men nu ska jag ut me vovven.

Merry Christmas, my dear friends...

Snart är det jul, imorgon är det sista dagen på praktiken inför två veckors ledighet :) underbart säger jag. På lördag förmiddag drar jag syrran å vovven till Söderfors Herrgård å äter julbord med resten av familjen och efter detta drar vi till Örbyhus där jag kommer att spendera mina 2 veckors av ledighet!!!! NICE :D

Min vovve och jag var ute på en prommis idag å han var super duktig.... vi gick efter en golden ett bra tag å Casper lyssnade på mej och gick snällt brevid mej, annars kan han ju ibland få för sej att vi ska springa i kapp hunden framför oss och skälla ut dem för att d oxå e ute och promenerar på just samma ställe vi går vid samma tidpunkt... fy på dem... VOFF VOFF säger Casper.

Nu ska jag glo på TV och sedan ta en dusch innan jag ska sova.. upp tidigt imorrn igen ska gå med undersköterskorna imorrn på praktiken å lära mej insulin-pennor som jag inte har träffat på riktigt ännu och se hur d funkar.. kan ju vara bra å kunna faktiskt.

I need to sleep now, just for a while....

Jag kollade på en andra chans på TV3, först tyckte jag inte den verkade bra men sedan var jag fast... var ju så sorglig å såå... blev ju lite ledsen... men samtidigt kan d ju ordna sig till slut fast blir katastrof, eller hur?
Jag måste verkligen gå å sova nu, jag behöver sovmorgon imorgon egentligen men jag måste upp till praktiken 2 dagar kvar innan sovmorgon... d är bara att kämpa vidare.. jag e ju sååå morgontrött!!!!! Å sedan får syrran sova länge imorrn, jag vill oxå :( orättvist!!!!

Nu ska jag först ut me vovven en sista sväng.. jag har börjat lära honom framförgående å d tycker han e super skojigt och han lär sig ganska snabb oxå.. klok min vovve i vissa lägen... nu ska fundera ut hur jag ska lära honom krypa, ska väl snacka me pappa om den saken om han har tips att ge :P
Nej, nu väntar sängen å kudden på mej... vi höres. GOD NATT, sweet dreams!

Borsta Casper-vovven först :P


It's cold outside...

Nu i en veckas tid har d varit så j-vla kallt ute, det är inte direkt man har hoppat av förtjusning när man ska klä på sig å gå ut me vovven när man till och med fryser inomhus :( men det går ju bra när man väl kommit ut å börjat gått så klart och vovven måste ju ut... men han e ju inte så pigg på d heller egentligen! Han ligger som vanligt nu å sover i syrrans säng och har lagt framtassarna om nosen och kurat ihop sig... så j-vla söt e han.


Lonely girl is looking for a lonely boy...

Idag fick jag sluta tidigare på praktiken vilket var underbart eftersom mina ögon gick nästa i kors av trötthet!!! Men jag gick inte hem inte, utan jag å syrran drog ner till centrum å fikade å jag köpte lite hundmat för mina sista pengar innan studiebidraget.
Jag ringde till jobbet idag och troligen kommer jag att få ett längre vikariat än vad det var tal om från början :) hon till och med frågade när jag ville ha semester!!! jag vill ha semester nu!!! men men jag sa att jag inte hade tänkt så långt ännu. Jag ska tydligen får gå dubbelt med en sjuksköterska vid namn Jannike vilket är jätte bra för hon är schysst och jag känner henne något så där sen jag jobbade där sist. Jag ska dessutom få börja jobba på B-teamet vilket innebär ortopedi patienter och det var de team jag helst ville jobba... så allt flyter på bra nu. :)

Lonely girl
Looking for another
Lonely boy
To love one another
Lonely hearts
Turn to each other
Lonely souls
Lonely souls

It's only me and myself...

Pengarna bara rasar iväg helt otroligt jag har sammanlagt 5500 som jag ska klara mej med enda tills den sista februari då jag får min första lön!!! med andra ord är jag oerhört fattig och får leva på bröd å vatten då de pengar jag har ska gå till räkningar å hyra... blir väl till å låna från mina föräldrar antar ja... tur att man har dem iaf annars skulle nog mkt gå åt pipan! Låter kanske som jag är en slösa men sanningen är att jag nog är lite av en sådan :P och att jag dessutom har haft många svängar till veterinären med min käre vovve under min studie tid därför har inte pengarna riktigt räckt till å jag lånat och sedan betalat tillbax och inte riktigt kommit ikapp me allt... men det ordnar sig snart om några månader det e iaf skönt att veta.

Det är endast nu 4 veckor kvar i skolan + lovet så det är fem veckor tills examen... kan inte tro att det är sant. Jag har iaf skickat efter en brosch som jag ska ha på mina arbetskläder, det står: LENA, Leg. Sjuksköterska... otroligt stolt över mej själv som klarat av dessa tre år!!! Nu är det bara inskolningen på jobbet kvar sedan börjar allvaret... och förhoppningsvis lugnet att man fixar detta och allt kommer att ordna sig tillslut!
Jag ringde till kåren idag och ordnade så att de ska skicka intyg på att jag betalat mina kåravgifter som man tydligen måste ha för att ansöka om examen å sånt. Så nu är det mesta avklarat, har endast en sista skoluppgift att skriva å sedan två veckor praktik å två seminarium kvar sedan e d bara att packa ihop sina saker i flyttkartonger å dra ner till Tierp där min liv fortsätter. Men ska väl antagligen komma hit upp å ut å parta lite me syrran under hennes sista termin i skolan.. hon e ju oxå klar snart helt otroligt vad tiden går fort... så jag hänger väl me ut på insparken å utsparken me henne oxå om jag e ledig... det ordnar sig nog!

Nu måste jag sova om jag ska orka upp å praktisera imorrn, bara tre dagar kvar innan JULLOVET och fem dagar kvar till JULAFTON och JULKLAPPAR, det är sant jag älskar att öppna julklappar å se på när andra öppnar sina.. hihihi....


It's a heartache
Nothing but a heartache

Hits you when it's too late
Hits you when you're down
It's a fool's game

Nothing but a fool's game
Standing in the cold rain

Feeling like a clown.

It's a heartache

/Bonnie Tyler..

Don't leave me alone...

Jag trivs inte i ensamheten någon längre stund, ibland kan det bara skönt och ha lugn och ro omkring sig. Men det varar inte länge innan jag blir oerhört rastlös... borde nog skaffa mej lite nya intressen antar jag. Får väl bli efter jag flyttat. Önskar att jag träffat dej en sista gång innan jag flyttat tycker ja väl, men det säger jag inte högt :P jag måste vara ett stort pucko ibland!!!!!
Nu ska jag titta färdigt på Miffo på TV.. kramizz på dej :P


The lifes goes on...

Då var helgen slut och idag är det måndag... vi var till kupolen idag och julhandlade, nästan alla julklappar är köpta några få små saker kvar bara :)

I lördags var vi ut till kåren, det trista var att d inte var så många som kom på förfesten... men vi hade iaf jätte roligt!! Syrrans klasskompisar Richard å Marcus kom iaf :)  så vi var fem stycken som drog i väg ner på stan. Där var d mkt folk och vi hade trevligt hela kvällen... vissa blev ju ganska fulla oxå :P hehehe
Mkt diskussioner blev det om en massa saker som jag inte orkar nämna och hoppas d är glömt!!! Förstår inte varför en viss person skulle dra upp en massa... men men... det strular till saker igen. Men idag är det åter lugnt kan jag säga.. the lifes goes on liksom!

Ha d så bra...

BVC

Denna vecka är jag på BVC och kollar på alla söta bebisar och småbarn som kommer för att mätas, vägas och kontrolleras. Det är ju jätte kul!!! När man ser dessa små söta å gulliga bebisar blir man nästan lite sugen på att skaffa en själv :P

Annars väntar en stor diskhög på mej på diskbänken... vilket är mindre roligt :(
Så d är nog dax nu att ta tag i detta!!!
That makes me unhappy :(


Köttbullar, sås å potatis

Blir det till middag idag :P
Det har annars varit en lugn helg inte så mkt har jag gjort.. jag hade ju egentligen planerat att plugga en del men det orkade jag inte eftersom det är tråkigt för tillfället, iaf d uppgifter vi ska göra. Det är bara två veckor kvar till julafton nu, tiden går så fort. Ska väl planera in en dag att handla julklappar oxå, hmmm.. men det är ont om dagar framöver.. HJÄLP.. hur ska man hinna me allt, speciellt när man har praktik till klockan fem varje vardag... och nästa helg ska vi till kåren/utsparken å parta å d blir det inget julklappsköpande! Det ordnar sig säkerligen på något sätt antar ja!

One tree hill börjar idag!!! det får inte missas... annars har jag inget mer att säga.


Idol-final

Jo den är i full gång, e reklam alldeles nu... eftersom jag inte gillar reklam så passar ja på att skriva ngra ord här istället. Efter första omgången så tycker jag nog att Marie sjunger bäst.. men Amanda gör ju jämt så bra framträdanden... men jag röstar nog på Marie.... eller kanske inte, jag röstar på dem som gör idol-låten bäst!

Casper är väldigt lugn idag och har ingen större lust att gå ut, han ligger hellre i syrran säng och jäser :P så för mej är det bara att gå och dra honom därifrån när jag anser att det är dax för honom att gå ut å kissa. Han saknar säkert henne och går i protest när hon far till Avesta för så här håller han inte på när vi båda är hemma och ska gå ut me honom. Hmmm... undrar hur det ska bli när Casper å jag packar våra saker å flyttar till Tierp i Februari och syrran stannar här i Falun. Casper blir nog ledsen... eller kanske inte :P eller hur Kattis??!!

image16

Mina favorit vovvar ligger å gottar sig ute på mina föräldras altan :) Ronja till vänster och Casper till höger!

Varför detta trista väder??

Jag måste nu gå ut å gå med min lilla söta vovve... MEN det regnar och är blött ute.. varken jag eller vovven gillar regn. Efter förmiddagspromenaden blev Casper blöt så klart, när vi kommer in genom dörren störtdyker han med huvudet före ner i handdukshögen sin och börjar torka sej själv... han hatar att vara blöt på nosen och jag är tydligen inte tillräckligt snabb med att torka honom så han torkar sej själv istället, eller försöker åtminstone :P
Han e ju såå söt han...

Idag är det Idol-final det få ju inte missas.. jag vet inte vem jag tycker ska vinna heller.. jag ville ju att Daniel skulle vinna så nu känns det som det kvittar :(
Jag är absolut beroende av pepparchips, det är sant... nu ligger en påse och väntar på mej i vardagsrummet och vill att jag ska öppna den.. det är ju sååå gott... just nu är jag inne i en period att jag sucktar efter pepparchips och saltlakris... JAMMI... tur att man har hunden som kan motionera mej.. annars hade  jag troligen sett ut som en köttbulle... och det hade inte varit skoj inte... jag skulle aldrig orka bära runt på massa extra kilon, räcker me d kilon man har faktiskt. När man har hund kommer man ut och motionerar varje dag, det spelar ingen roll vilket väder det är... det är jätte bra... fast jag kan medge att det ibland är skönt att lämna honom hos mina föräldrarn ngn gng ibland för att orka :P Nej nu ska jag bege mej ut i regn och rusk :S

image15 
Dagen då jag hämtade hem mitt charmtroll, Casper :D

Ensamheten är ett trevligt ställe att besöka, men ett dåligt ställe att stanna på...

Japp ibland kan det vara skönt att vara lite ensam... men ibland kan det vara jobbigt eftersom det är då tankar om allt uppkommer i ens hjärna och man kan inte stoppa dem... grubblar och grubblar över framtiden och dessutom det allra värsta vilka dumheter och pinsamheter som hänt i det förflutna :P
Så kan det vara... det är ofta det händer att man speciellt när man ska försöka sova så går tankarna automatiskt in på vad som hänt tidigare, vad jag gjorde då och varför jag gjorde så och så ångrar jag mej över många saker och det blir väldigt svårt att somna...

Allt är nästan ordnat nu med lägenheten, tierpsbyggen ringde igår.. så nu är det bara att  ordna ett arbetsintyg och sedan kan jag skriva på kontraktet. Praktiken jag är på nu är mkt intressant och rolig, jag har lärt mej massor denna vecka och fått sett massor som jag aldrig sett förut.. för det är inte alls samma sak att se och läsa om det i böcker ju. Jag stor trivs iaf, har varit på mottagningen denna vecka, annars är jag på hemsjukvården och åker runt till patienter. Jag börjar nästan undra om jag inte ska så småningom läsa vidare till distriktsköterska, jag var ju inne på det tidigare. Det är ju ett roligt jobb och dessutom bra arbetstider då man inte behöver jobba ngra helger eller kväller :P lite jobbigt kanske att behöva gå upp tidigt fem dagar i rad, då jag är så j-vla morgontrött. Jag använder snooze knappen flitigt på morgonen, så mobilen får säkert ringa ett par gånger innan jag orkar röra mej och gå upp... så det hinns inte med ngn frukost längre.. utan den får man vänta med tills fikarasten på praktiken istället. Det går ju lika bra de med :P

Nästa fredag ska jag åka till Ö-hus och lämna Casper, mina föräldrar ska var hundvakt över denna helg. Då syrran å jag ska ut på parta på kåren och utsparken. Vi funderar på att ha förfest för en gång skull... vi har endast haft en tidigare på alla de gånger vi gått ut här i Falun så det känns ju att det är dax igen.. och dessutom kanske det är sista gången jag går på kåren eftersom jag slutar skolan om lite mer än en månad. Förutom att jag lovat syrran att hänga med på hennes utspark oxå förstårs.. om jag e ledig eller får ledigt från jobbet.
Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mej på examen-dagen om jag ska skriva om ngt annat... något ljust iaf men inte för uppklätt och ABSOLUT ingen folkdräkt som vissa i klassen ska ha... förstår mej inte på sådana kläder.. SORRY... men det är sant... för det är inte min stil och smak på kläder faktiskt... lite fånigt enlig mej... SORRY igen...

Casper å jag e ensamma igen dessutom eftersom syrran åkt till Avesta till killen sin... hmmm... trist för mej med andra ord... Nu ska jag å Casper gå ut på en prommis... ha d bra.

 Thats me, on my way out to Kåren...

Fryser...

Jag fryser... :( och är trött...

Nu är det inte så många veckor kvar i skolan, jag har skrivit ut papper å sånt för examen och fixat personbevis.. förstår inte varför d är så mkt man sj måste göra för att få en examen och en legitimation :(

Vet inte riktigt vad jag ska skriva faktiskt... har inte hänt så mkt.. är ju på praktiken hela dagar och kommer hem sent. Syrran är sjuk, så nu måste jag även hem på lunchen å rasta vovven.. vilket är lite jobbigt att hinna me... men jag antar att man måste vänja sig om man ska göra så var eviga dag sedan när man börjar arbeta och dessutom bor ensam... nu är man ju bortskämd då syrran jämt gått me vovven så jag sluppit åkt hem på rasten.


Kort hår...

Japp, jag har varit till frissan å klippt av mej håret i en page. Skulle blondera det helt, men det gick inte riktigt, men det blev iaf ljusare än förut. Är nöjd ändå, lite ovant med kort hår faktiskt :P men roligt med förändring iaf. Känner mej lite äldre i denna frisyr vilket är bra eftersom alla får för sig att jag e mkt yngre än vad jag är.
Pappa fyllde år idag, så det blev tårta, mkt gott.
Vädret har dock varit trist, regnit och eländigt. Mkt halt när man skulle gå med vovven, så man fick iställt glida fram istället för att promenera... :D
Annars har det inte hänt så mkt mera idag, var ju hos frissan i fyra timmar, tog lång tid, hon klippte mej å syrran å grejade med våra hår parallellt. Hon är schysst vår frissa som ställer upp att jobba en lördag em fast hon egentligen skulle vart ledig... så vi skulle bli fin i håret före jul, då det inte fanns andra tider att få... hon e ju helt uppbokad annars. Populär här hemma :P

Har precit sett filmen Shooter, den var helt okej... men nu ska jag sova, imorrn far vi tillbaka till Falun oxå.

God natt.

RSS 2.0