FEST!

Borde nog sätta lite fart om jag ska hinna bli klar å gå till Annette.. stressigt värre, och här sitter jag å surfar istället för att slänga mej i duschen. Gott nytt år iaf allihopa.

Kupolen..

Igår var vi till kupolen mormor och mamma shoppade som galningar på Kappahl, medan jag och syrran helt otroligt nog begränsade våra inköp till ngn hundring eller två bara :P brukar ju inte vara så, det var ju bara bra. Då kan vi ju shoppa desto mer på New Yorker när vi åker in dit troligen den 17e :) Iaf blev det bestämt att jag ska gå på nyårsfest hos Annette, ska nog bli skojigt. Casper blir hos mamma och pappa han. Så imorgon måste jag hinna med systemet innan jag börjar jobba kl 14.
För att återgå till kupolen så var det roligt att komma dit, vi for som fyra yrväder inne på affärerna men tyvärr hittade vi inget på rean vilket var synd. Vi fick ibland gå upp för rulltrapporna då två av dem inte fungerade, så en gång när vi hade kämpat oss upp för trappa kom vi på att affären vi skulle till var ju på den våning vi redan var på från början så det var bara att åka ner igen :P lite skojigt var det haha.. stackars mormor... Vi åt pizza till lunch förutom kattis som tog hamburgare, det var mkt folk på restaurangen så det var nära att vi kunnat fått stått och ätit. På vägen hem så stannade vi på Ica Maxi i Falun för att handla med oss kladdkaka för att vi skulle stanna och fika lite med mormor och morfar innan vi åkte vidare till Ö-hus. Det var jätte gott. På vägen hem så åkte mamma och jag till Årsunda och tände ett ljus till Annika, åhh vi saknar dej så mkt, det lyste alldeles lila för själva plasten runt ljuset var lila, så det var jätte fint!

Ska väl gå ner en sväng och laga mat, blir köttbullar (som mormor tillagat) och sås och potatis :P jätte gott!!!

Risgrynsgröt och skinksmörgås..

Det är ju typiskt julmat.. det har vi ätit till lunch idag, inte ofta man äter äkta risgrynsgröt utan jag brukar mest göra den sorten som blir klar på 3 minuter. Men det är ju ingen skillnad på smaken tycker jag iaf. Fint väder har det oxå varit tredje dagen på raken då solen skinner det är kallt ute.. fryser ihjäl om mina stackars fingrar när man är ute och går med vovven min.
Blev besviken igen idag, det e så tråkigt ibland tycker jag.
Imorgon ska vi upp tidigt planerar att vi ska upp halv 8 då vi åker till Kupolen på mellandagsrean, jag ska nog kolla på ett par nya jeans, strumpbyxor/leggins och handla ngt för pengarna jag fick i julklapp.. skojigt att shoppa. Mormor ska kolla på nya byxor liksom mamma.
Vet inte riktigt vad man ska hitta på här i Ö-hus var länge sedan man var här i några dagar i sträck, mamma har åkt å jobbat oxå nu.
Kanske ska man ta det lite lugnt och läsa en stund i ngn bok, var ju evigheter sedan man tog sig tid att bara läsa mitt på dagen. Hinner ju aldrig med det längre, eller man prioriterar andra saker kan  man väl säga.
Pappa skulle iaf prata med mamma om att vara hundvakt åt Casper på nyårsafton så det kanske bli så man kan gå på festen ändå... hoppas d.

Julafton på juldagen..

Så blev det för mej iaf.. jag hade min julafton på juldagen. Jag jobbade ju hela julafton så den spenderades endast med vovven min och mina arbetskamrater. Det var ganska okej att jobba julaftonskvällen det var lugnt på jobbet och bra arbetskompisar att jobba med. Casper fick en boll på julafton, så han blev glad.
På juldagsmorgonen drog Casper och jag till Örbyhus för att fira julen med familjen. Vi åt julmat och jag bakade en morotskaka. Vi delade ut julklappar :D vilket är så klart höjdpunkten på julen!
Jag fick:
* En pyjamas, trosor, sockor av mamma och pappa.
* Presentkort på New Yorker av syrran och brorsan.
* Överkast till sängen av mamma och pappa.
* Halsband och örhängen av mamma och pappa.
* 500 kr av mormor och morfar.
* Trisslott av mamma och pappa... eller en nitlott var väl rätta ordet...  :P

Pappa fick en tröja och en film av oss och mamma fick 2 cd-skivor och en film.

Casper och Ronja fick ett varsit reflex så nu syns de tydligt när de e ute och promenerar i mörkret.
På jobbet fick jag ljusstakar av tenn, 2 st Vaxljus (av helga som hon gjort själv), en ljus med en tomte på (från monica), fina saker var det.

Idag har jag jobbat till 16 så Casper blev kvar i örbyhus så han slapp vara själv i Tierp medan jag jobbade så  jag bestämde mej för att även jag stanna kvar här över helgen. På söndag ska mamma och jag åka till Kupolen med mormor samt att katarina kommer dit från Avesta. Hon har idag redan åkt till Avesta den grisen :P
Vet ej vad jag ska göra på nyårsafton... besluts ångest... men jag måste iaf ha hundvakt först om jag ska kunna gå på festen jag blivit bjuden till. Så vi får väl se nästa vecka hur det blir med det. Annars får jag väl skåla in tolvslaget med mamma och pappa istället, för själv vill man ju inte vara.
Jag är ledig i tre dagar nu.. jobbar igen på tisdagskvällen. Skönt..

Vi såg mammas film igår Mamma Mia, det var en av de bästa filmer jag sett faktiskt, bra musik och rolig. Suveränt.
Vi såg pappas film Arn idag, lite seg måste jag medge.. ingen favvo film... kommer nog ej se om den igen inte. Brorsan fick nya Batman filmen så vi får väl se den imorgon, men han verkade ju inte vidare pigg på att få den filmen... så man får hålla tummarna att den är jätte bra så han blir nöjd ändå, för byta den det ville han ju inte.

Jul och negativitet...

Vad jobbigt det ska vara ibland... inte känns allt jätte kul just nu måste jag medge. Det har med negativitet att göra.
Casper e iaf glad att se mej när jag kom hem, nu ska jag strax ut å gå med honom en lång sväng, julafton och allt! Tråkigt att spendera julaftonskvällen hemma i ensamheten, förut vovven förstårs han finns ju här. Spelade in Ronja Rövardotter, ska nog ta och se den. Hoppas syrran ringer efter jag varit ut me Casper... vill snacka lite. Vill ej ringa hem ifall man kanske väcker ngn då, eftersom jag ska ut me Casper nu först.
Varför behöver man ibland denna bekräftelse... jo ibland vill man veta om... äsch skitsamma ingen ide att älta detta här. Får ventilera med syrran sen istället :P
Lite ledsen e man iaf kan inte hjälpas :(

God Jul iallafall!

God Jul!

Imorgon är det julafton, tiden bara rinner iväg. Jag jobbar imorgon mellan 2 och halv 10, så det blir inget julfirande för min dej på själva julafton, utan d får bli på juldagen då jag har tagit semester :D Känns lite konstigt att inte vara hemma på julafton och veta att resten är hemma och äter julbord, mormor och morfar även kommer dit. Själv får jag jobba och slita. Hoppas man då får en jätte bra lön i januari för att kompensera detta, troligen blir d väl inte så.
Syrran, jag å mamma var och åt pizza på brorsans idag, smakade bra, men kände redan efter första tuggan att jag nog inte var så jätte hungrig egentligen. Men men fick tvinga i mej lite av den ändå, med tanke på priset.
Jag ska närsomhelst gå ut med Casper, orkar bara inte riktigt ännu.
Jag är iaf bjuden på nyårsfest hos Annette, vet inte om jag kan gå, vill gärna det men måste ha hundvakt först, Casper kan ju inte vara ensam hela dagen nästan, då jag först jobbar till 16. Ska höra med brorsan på juldagen, han kanske ha andra planer för nyårsafton än att vara hemma, men fråga kan man ju alltid iaf.
Jag har slagit in alla julklappar nu, så det är helt klart, ska nog packa ner en väska med kläder oxå så jag är klar, iaf jag får för mej att åka till Ö-hus redan imorgon kväll. Men det blir troligen på juldagen jag åker.
Idag var jag även och köpte d sista julklapparna jag hade kvar, det blev reflexvästar åt vovvarna och en liten grej som vi hade kvar till Mattias.
Nä nu får jag rycka upp mej och gå me vovven, innan jag somnar här och nu på stolen!

Helgen är nu slut!

Men jag är  ledig imorgon, så det är väl egentligen långhelg för mej ;D
I lördags var familjen och åt julbord med farmor och farfar, vilket var på Gysinges Wärdshus. Jag har nog aldrig sett ett sådant stort julbord ngn gång, helt otroligt vad många rätter det fanns att välja mellan. Super stort och jätte fin och god mat var det. Man åt ju jätte mkt så jag trodde magen skulle sprängas, men för det dyra priset så var man ju tvungen att äta mkt :P
Det godaste var nog laxen, rostbiffen och sill med ägghalvan var oxå gått.. provade ngt nytt Hjortstek, den var god men lite salt. Brorsan provade både ål och tunga vilket jag aldrig skulle våga mej på, han sa att tungan var alldeles för salt för att vara gott. Jag blev lite besviken på Janssons frestelse det var väl det ända negativa med julbordet, den smakade inte alls lika gott som mammas eller som den i Söderfors herrgård. Annars kan man ju lugnt påstå att söderfors herrgård kan slänga sig i väggen jämfört med gysinges julbord. En sak till som var himmelsk god i gysinge var revbenspjället, jag var ju otroligt mätt vid den tid punkten jag skulle äta denna goda köttbit, så jag orkade endast med en bit... men den var god.

Iaf var vi ju i Gysinge för att fira farmors och farfars guldbröllop och lite grann oxå att farmor fyller 70 år snart och att jag och mamma inte kan följa med på den tilltänkta båtresan som släkten ska åka på pga att vi båda jobbar och att vi båda har ju faktiskt vovvar som man inte kan lämna ensamma heller. Men för att återgå till farmor och farfars guldbröllop så fick de ju så klart presenter, först ett presentkort på Bokia så de kan köpa sig ljudböcker att lyssna på vilket det gillar och sedan så har ju ett par i Tobo öppnat ett glasblåseri som mamma och syrran var till och de köpte en Tobotomte som de kallar den, jätte fin och en ganska speciell present att gå. Den formad till 2 tomtar och att man även kunde ställa ett värmeljus på den. Mkt fin.

Finalen var ju på Idol i fredags, Kevin vann, vilket var jätte kul. Han sjunger jätte fint.
Mattias och jag hyrde Felon i fredags och den var jätte bra den med. Vad mer kan jag berätta. Jag jobbar på tisdag, och då är det även julfest efter jobbet, paketbyte för 50 kr är det oxå... ingen aning vad man kan köpa till det.
På onsdag ska jag skjutsa hem brorsan som varit här ett bra tag nu, så Casper och jag stannar då troligen kvar tills på torsdag. På torsdag kommer kanske syrran hit och hälsar på :)
Nä nu ska jag nog sova!

Julklappar...

Har nyss kommit in med min odåga till vovve. Fast han var ju riktigit duktig på promenaden, så han e nog ingen odåga egentligen, inte nu iaf :P Snart måste jag nog fixa till mej lite, mamma och syrran kommer snart och ska hämta mej, sen far vi till Valbo. Jag har lagt ner mitt presentkort i väskan, vet inte riktigt vad jag ska köpa till mej själv. Och inte vet jag heller vad jag ska köpa till familjen i julklapp, det brukar ju inte vara så här svårt egentligen...hmm.. kanske kommer på ngt medan man strosar runt i affärerna. Funderar på att köpa mej ett halsband med presentkortet, har egentligen önskat mej ett sådant i julklapp men de får väl köpa ngt annat till mej då :P för jag vill ha ett med längre kedja som skulle passa bra till mina nya kläder.
Imorgon ska jag iaf jobba kväll och på torsdag dag. Sedan är jag långledig i tre dagar, mkt skönt. På lördag ska vi åka och äta julbord i Gysinge, vi ska bjuda farmor och farfar för farmor fyller ju 70 år snart och sedan har de även firat guldbröllop alldeles nyligen, den 6e December för att vara exakt.
Nää nu lär jag nog sätta lite fart så jag hinner, blir nog en lång dag i Valbo idag, kommer nog inte hem förrens ikväll ngn gång. Tur att brorsan ska vara hundvakt åt Casper, för  han vill ju definitivt inte följa med till Valbo han inte.
Casper ligger och sover i min säng, helt utsträckt tvärs över.

Jobb..

Nu så är helgen över, jag har jobbat hela helgen så det sa bara svisch så var den över. Igår var det personal kris då nattsköterskan ringde sig sjuk. Men det löste sig tillslut och jag jobbade hela dagen istället från 6;45 till 21:30. Det var mkt att göra så det gick jätte bra ändå och det bästa med det var att jag e ledig idag istället!!!
Imorgon ska jag å mamma kanske syrran åka till Valbo och handla julklappar. Det är ju snart jul ju och jag har inte handlat en ända julklapp ännu :(
Denna månad var mkt bättre i pengavägen.. har en del kvar och kanske även lyckats spara lite grann, hade ju inte så hemskt mkt räkningar.
Nu börjar klockan bli mkt så jag lär nog ta och gå ut me Casper nu, han ligger och blänger på mej från sängen.
Bye bye

Bio idag!

Har idag varit in till Uppsala och gått på bio med syrran. Vi såg "låt den rätte komma in" en svensk film, det var nog en av de sämsta filmer jag sett måste jag tala om. Vilken otur vi har när vi ska se på film den sista tiden alla suger ju och man kan ju nästan somna mitt under filmen av tristhet. Iaf var det roligt med lite shoping idag, jo jag måste säga att jag shopade kläder IGEN fast jag skulle dra ner på d denna månad. Men vi gick ju in på New Yorker och det var rea på en massa kläder så man gick in i hytten med famnen fylld med klädersplagg. Så jag köpte ett linne, en tröja och en långärmad topp, dessutom fick jag ett festlinne av syrran så jag blev mkt glad :D d var jätte snyggt!

Grattis pappa!

Idag fyllde pappa 47 år, endast 3 år till 50 :P hihihi... Jag och Casper drog till Ö-hus efter jobbet och vi gratulerade honom och åt tårta mums.. Han fick en dyr Whiskey flaska, T-shirt, kalsonger, choklad, tofflor, 8 ölflaskor av olika valörer. Trisslott fick han av vovvarna. Så d blir att stanna kvar över natten här och åker tillbaka till Tierp imorgon. Jobbar ju kväll imorgon, mattias ska vara hos mej i cirka en vecka och se efter Casper medan jag jobbar, så jag slipper åka hem på min rast. Skönt att slippa d ibland, blir ju lite stressig i längden, jag får då svårt att varva ner när jag väl får sitta still och rasta... hmm.. inte bra eller försej det gör väl inget. Trivs att vara i farten.
Nää nu ska jag nog gå och sova..

RSS 2.0