Kläder!

Nästa vecka ska man åka med jobbet på Wallmans salonger i Gävle.. och den eviga frågan ploppar upp i huvudet.. vad ska man ha på sig. En svart klänning med lite rött glitter i som jag får låna av syrran, är det för uppklätt för att gå ut med jobbet?? eller ska man ha kjol, leggings och ett linne?? eller jeans och linne?? vet inte.. besluts ångest som vanligt. Det är ju en vecka drygt innan vi ska ut, men men... för mej är det bra att vara ute i god tid och tänka över kläder och sådant. Tur att syrran kommer och är hundvakt den kvällen åt Casper så  hon kan hjälpa mej välja.. för annars blir jag nog tokig antar jag :P
Håret ser förjävligt ut måste jag oxå tillägga.. borde beställt tid och fått det fixat tills dess, men kände mej för stål för d, så nu får jag stå ut med 2 cm utväxt uppe på huvudet... snyft... Funderar på att låta syrran locka mitt hår om hon vill... men det kanske är för uppklätt på ngt sätt... ??? svårt sådant där att välja. Sedan ska jag å syrran ut på fredag oxå och festa loss lite grann i Uppsala, skojigt värre... och Casper får vara me mamma, pappa och brorsan i Ö-hus :P

Idag snöar d ute oxå.. har varit ett hemskt väder hela dagen... både hund och jag har blivit genomvåta när vi varit ute och promenerat... och ingen av oss var särskilt lycklig över detta. Lite vitt på backen är det iaf. Något som inte heller är så roligt är att jag får ont runt anklarna av mina nya vinterkängor :( så är det när man är snål och inte vill köpa ett par dyrare granngården kängor... snyft... så nu får jag plågas hela vintern igenom.. och jag och Casper som är ute och går i ca 2-3 timmar per dag. Men man kanske går in skorna oxå... hoppas d iallafall.
Jag jobbar även hela helgen, det går väl an antar jag.. jobbar ju me Carina så d blir nog roligt.
Sitter och väntar nu på att se slutresultatet på Idol... tycker nog Lars ska åka ut... om han nu inte vill vara me i Idol så borde han inte fortsätta heller... taskigt mot de andra som vill vara med!!!!

Idag var jag och tränade med Jaana på gymet på jobbet... lite omotiverad var jag nog... men det blev iaf en timmes träning, väl behövligt måste jag säga efter allt godis och chips ätande som blivit på sistone... hemskt när jag tänker efter... :( skärpning på den fronten måste d bli..
Vet inte om jag ska gå en liten sväng nu me Casper innan idol börjar igen.... får nog skynda mej lite då :P

Hundkurs och shopping!

I lördags var jag och mamma till Uppsala och shoppade. Jag köpte en ny vardagsrumsmatta i svart och grått samt en julstjärna i svart :P Köpte strumpbyxor och trosor. Det bästa av allt var att jag kostade på mej skor... först ett par vinterkängor vilket inte var lika roligt att köpa men mkt nödvändigt när jag ska gå ut och gå me vovven... och sedan köpte jag två par svarta stövlar, en med långt skaft och en med kortare skaft... jag blev alldeles tok nöjd med min inköp, även fast bankkontot sjönk hastigt ner på nästan existensminimum denna månad... näää så illa är det inte :P Skorna var billiga, handla 3 och betala för 2, så tre par skor för 750 kr är ju inte så farligt.

I söndags var jag och Casper med pappa som stöd till brukshundklubben på vår kursstart. Det är rallylydnad, i fyra timmar vistades vi ute bland andra hundar... och jag blev alldeles chockad.. Casper var hur duktig som helst över halva tiden på kursen... skällde inte, hade super bra kontakt med mej hela tiden... och vi strosade runt bland  hundar och människor och gjorde våra övningar och han fick inte ett enda utfall på nästan hela tiden. Förutom efter fika pausen då vi skulle hämta våra hundar igen.. då hade nog Casper tröttnat på att vara super duper duktig och jag hade lite svårare att få den suveräna kontakten med honom som innan, så han ville skälla lite på de andra vovvarna då. Men banan tog vi utan problem, fast vi fick sista svängen iaf vara ensam ute på banan eftersom Casper var lite tjurig just då. Men sammanfattningsvis så var det en lyckad dag, mkt glad är jag över detta. Det var mkt skönt att ha pappa med sig som stöd hela tiden, men nästa gng får Casper och jag klara oss själva för då skulle pappa ut me Ronja på bevakningsträning.

På jobbet idag knäppte de ett foto på mej, uscha, mkt hemskt. De ska sätta upp ett foto på mej ute i korridoren på avdelningen så att patienter och anhöriga kan se alla som jobbar på avdelningen hur vi ser ut och vad vi heter samt vilken yrkeskategori vi tillhör. Bra för patienterna och anhöriga och mindre bra för mej som hatar att vara med på kort :(
Samtidigt är det lite kul för då känns det verkligen som man tillhör sitt B-teamet och jobbar på avdelningen när man sitter där i tavlan ute i korridoren.....hmm... :P

Igår var jag och tränade Body Pump, jätte skojigt, jag fick lägga på mer vikter på stången så från 2 kg på stången när jag började så har jag i vissa övningar nu 7 kg på stången... roligt när man kommer ngn vart.

Ska snart slänga mej ner i soffan och glo lite på TV börjar bli trött nu.. har nyligen oxå varit ute och gått i rask takt med Casper i 1 timme. Så det känns i benen d med.  Så jävla trist bara att det är så mörkt ute nu redan kl 17, det måste vara det tristaste av allt med denna årstid :(

3-dagars ledighet :D

Den lediga helgen är snart förbi, men själva ledigheten är inte förbi ännu för jag är ledig även imorgon :D
Igår var jag verkligen trött, jag spenderade det mesta av dagen liggandes i soffan framför Tvn :P Men oxå var jag ute på mina långa promenader med hunden. Vädret har varit toppen, solen har varit framme och det har varit hyffsat varmt oxå. Har varit till en lite skogdunge om man kan kalla det för d vet jag inte, men iaf så har jag hittat mej ett litet ställe där jag kan släppa Casper lös här i Tierp äntligen... så han kan springa vind för våg och härja runt i det fria. Jag kastar pinnar och han hämtar dem tillbaka. Han är lycklig och jag är lycklig. Jag har den senaste 1 och ½ veckan fallit lite tillbaka i mitt godissug och även har d blivit att jag köpt lite oxå, inte så lyckat inte. Men med tanke på att jag börjat tränat body pump på måndagar och lite på gymmet på jobbet och att jag är säkert ute och går med Casper cirka 2 timmar varje dag så kan jag nog unna mej lite godis och chips då och då i måttliga mängder tycker jag väl :P Men jag ska inte falla tillbaka till godis mönstret jag fick i Falun, aldrig...
Idag har jag träffat Carina och vi gick och åt pizza på brorsans här i Tierp. Mkt god pizza var det tycker jag, faktiskt snäppet godare än vid järnvägs pizzerian. Det var iaf trevligt att komma ut lite grann faktiskt. Fick ett sms av Theresia nyligen om att jag skulle hänga me på bio nästa vecka, men jag och mamma har sedan länge planerat på att åka och shoppa den lördagen sedan länge.. samt att jag måste köpa mej nya vinterkängor till på söndag då hundkursen börjar. Men vi får väl se hur d blir.
Imorgon ska jag åka till Idamarie en stund iaf och umgås me henne och hennes busungar. Ska bli roligt att skvallra lite grann. Nu ska jag gå och kolla lite på TV igen.

Rallylydnad!

Nu är det bestämt iaf att jag och Casper ska börja på hundkursen rallylydnad. Den startar den 26/10 kl 10:00... jag säger så här "Usch vad tidigt!" Jag är ingen morgon människa och  då måste jag ju nästan upp kl 8:00 då jag e ledig och det är ju inte vidare roligt... kursen håller på varje gång i 4 timmar och den är på 4 gånger. Det verkar iaf vara en rolig kurs, hoppas bara Casper inte skäller och lever om allt för mkt. Jag var på hundklubben i cirka en timme idag, Casper fick stanna hemma och gå ut och promenera med brorsan istället. Han sitter och tittar på dödligt vapen 3 och jag sitter här nu vid datorn och funderar om jag ska gå med Casper en sväng innan jag somnar. Faktiskt så har brorsan gått alla promenader idag med honom förutom morgonsvängen. Så jag har inte promenerat en enda gång idag kan man säga, det känns ju lite konstigt. Blev ju faktiskt lite rastlös på jobbet idag då jag inte behövde åka hem till Casper på lunchen, så de 45 minutrarna var långa tyckte jag.

Casper som jag klagat på att han har börjat skälla så mkt när grannen springer in och ut hela tiden, så är han väldigt tyst och snäll sedan brorsan kommit hit. Så antigen så uppför han sig bättre när brorsan är här eller så väntar han och hoppas att det är brorsan som kommer när han inte är här, och att det är därför han skäller. Eller så är det att när inte brorsan är här måste Casper skälla och försvara sin stackars matte, så att inte grannen kommer in och kidnappar mej. Vem vet, han e tyst idag iaf, skönt d.

Jag har försökt ringt till syrran, men det tutar upptaget hela tiden.... så jag har en liten aning vem hon pratar med iaf.
Nää nu har hon slutat prata, för nu går signalerna fram :P

Gymet!

Har nyligen kommit hem efter att ha tränat i cirka 1½ timme på gymmet på jobbet som vi har tillgång till. Jag och Jaana tränade mkt flitigt och pratade och skvallrade lite emellanåt :P Det var mkt roligt! Så här sittar jag nu vid datorn och undrar om jag ska slänga mej i duschen innan jag tar en promenad med Casper eller om jag ska promenera med Casper först. Hmm ett svårt beslut, men det lutar till att jag duschar först, gillar när håret torkar utomhus, håret blir lite piffigare då :P
Igår tränade jag body pump och det var helt underbart skojigt.. roligare och roligare för varje gång så nästa gång ska jag lägga på ett kilo till på stången för vissa övningar gick alldeles galant med de vikter jag har just nu och galant ska det ju inte gå utan man ska ju jobba hårt och bli svettig som en gris... eller nära inpå iaf.
Syrran kommer hit idag, vi ska som vanligt säkerligen vara lite onyttiga vilket vi ofta är när vi möts så det blir nog glass eller chips till ikväll. Sedan ska vi glo på Desparate Housewifes tillsammans, roligare att titta på d tillsammans än att se det ensam.. icke roligt att skratta i sin ensamhet iaf.
Casper blir nog mkt glad och se henne oxå skulle jag iaf tro... det har ju bara varit han och jag i nu en veckas tid. Men imorgon hoppas jag brorsan kommer för då jobbar jag kväll... hoppas han vill se efter Casper då, så han slipper tillbringa onsdagskvällen i sin ensamhet och att jag inte behöver jäkta hem på min ynka halvtimmes rast.

Det är jätte fint höst väder utomhus, var lika fint igår.. härligt att gå ute me vovven då tycker jag.
Jag har inte så mkt mer att säga. Ska nu duscha och sen diska och sen gå me casper... och sedan hinna möta syrran kl 18 vid hemköp oxå.

Grrrr...

Fan att vi inte fick ngt lokalt avtal i Uppsala langsting, detta suger... så det blev att enbart följa det centrala avtalet.. känns inte alls roligt då många andra landsting fått jätte bra lokala avtal. Men detta måste vara typiskt Uppsala, sämre lön här som vanligt. Inte roligt!

Casper skäller på grannen nästan varje gång han hör henne komma hem. Antingen väntar han på att brorsan ska komma, eftersom han är här så ofta, vänjer sig väl Casper att han kommer ofta. Men det är jobbigt att höra honom, för ibland slutar han när jag säger åt honom första gången att vara tyst eller så bryr han sig inte om att jag vill att han ska vara tyst och fortsätter skäller och gruffar. Hmm.. men han är inte van att ngn ränner utan för ytterdörren, för på förra stället vi bodde på så bodde vi en trappa ner i nyp en källarvåning. Så det var typ ingen som gick útanför våran dörr. Och dessutom så bodde vi i en trea som är störren en min lilla 1½ nu. Här hörs det mkt tydligt när grannen kommer hem och hon ränner in och ut säkert 20 ggr om dagen då jag är hemma... så då kan man tänka sig på ett dygn hur ofta hon springer in och ut. Hon kan vara hemma i 2 minuter och sedan bär det av igen ngnstans. Det är inte så att hon kan vara tyst när hon kommer hem sent ibland, utan det smälls i dörren och pratas i trappuppgången, och detta är ju inte som en vanlig trappuppgång i hyreslägenheter utan en liten vanligt inomhus trapp så det är ganska lyhört in från trappuppgången in i lägenheten. Lite drygt faktiskt.

Jag har nu satt upp mina tavlor i vardagsrummet. Vet ej om jag är helt nöjd ser lite litet ut, kanske borde flytta lite på dem och sätte dit ngn ljusgrej på väggen brevid eller nått. Vi får väl se.
Jag såg på idol iaf för första gången i år, inte lika bra som de andra åren tror jag för jag fastnade inte för ngn speciell. Den som var bäst var nog Anna och Lars sjöng ju på ett ganska koolt sätt han med.
Jag jobbar hela helgen usch vad tråkigt :( det är inte roligt att jobba helger. Ska kika om jag fått ledigt den 6e November iaf, då vi ska till Gävle på Wallmans. Hoppas de, blir annars lite stressigt för min del att sluta 4, rasta hunden och byta om duscha innan man ska åka iväg. Men jag måste ändå höra med Brorsan om han kan vara hundvakt, annars kan jag iaf inte åka ändå, kan inte lämna Casper ensam så länge, skulle aldrig lämna honom längre än 4 timmar möjligen 5 om det krisar, för han vill ju ut och kissa sen.

Ringde Idamarie idag, trevligt att prata lite grann, ska väl åka och hälsa på henne nästa vecka. Vi pratade om att ses till nästa helg.
Nej, nu ska jag ut och rasta min vovve en sista sväng idag, sen ska vi kika vem som åker ut ur Idol.

Hundkurs!

Tors den 16/10 ska jag på möte på brukshundklubben, det ska planeras inför starten för rallylydnad som tydligen fått ihop några så att kursen ska starta iaf. Så Casper och jag ska gå på kurs... undrar hur det kommer gå? den är ingen svår kurs och vi behöver verklligen detta. Hoppas det blir bra, men jag hade inte räknat med att kursen skulle börja eftersom ingen hört av sig.. så fick en liten chock igår när mailet kom, jag har ju inte spart så mkt pengar denna månad för att ha råd med den egentligen, men jag får väl skramla ihop lite slantar då :P

I helgen var jag i Rättvik på marknad. Jag, mamma och syrra drog runt på marknaden i Fredags och Daniel kom på Lördagen, så då gick jag å mamma ensamma. Så man spenderade ganska mkt pengar, jag köpte mej:
* köksmatta, svart/grå/vit randig i plast.
* julgardiner till vardagsrummet.
* spishandduk med julmotiv.
* lykta formad till ett tomtehuvud.
* 14 par strumpor.
* grisöra till vovvarna.
* t-shirt till mormor.
* korv till Mattias, som såg efter Casper denna helg.
* ngn godisrem blev det oxå :P
Så det var en annorlunda marknadshelg utan vovvar och pappa och brorsan. Lite skönt att kunna gå på marknaden i lugn och ro utan att behöva springa tillbaka till husvagnen och rasta vovvarna var 4:e timme som man brukar göra. Då blev det mkt motion. Men jag saknade min vovve medan jag var i Rättvik, jag tror han säkerligen saknade sin matte oxå.
Han blev mkt glad när jag kom hem.

Förra veckan var jag faktiskt ner till jobbet med några jobbarkompisar och vi testade gymet som vi har tillgång till, gratis, gratis är bäst. Så det var faktiskt ganska roligt måste jag säga. Undrar om man ska ta sig dit en sväng imorgon eller dra på ett body pump pass... vi får väl se. Ska iaf alldeles strax gå en prommis me casper, men vädret lockar ju inte speciellt mkt. Så helt vill både jag och Casper vara inomhus idag.
Något mer har jag nog inte att berätta just för tillfället.
Jo syrran och jag har fått en gratis biljett från mormor för att åka med vikingline så vi kanske ska kolla upp detta och dra iväg på en mini kryssning i November. Skulle vara skojigt.
Måste för den delen ringa frissan imorgon och se om hon har ngn tid i början av November, så jag är fin i håret till Wallmans Salonger.
Ha d så bra resten av denna regniga dag!

RSS 2.0