Nyfrissad!


På gång...

Här sitter jag å väntar på att duschen ska bli ledig.. brorsan och jag har nyss kommit hem från ett Spinningpass, lagom svettiga vi e! Denna vecka har man verkligen varit flitig, jag har tränat body pump i måndags och spinning idag. Så det känns jätte kul, äntligen har man kommit igång efter flera års velande.
Syrran var hit i tisdags så vi hyrde film, som vanligt hyrde vi en tråkig och seg film.. :(
Jag har fortfarande inte hört ngn om hur länge jag ska få förlängning på mitt jobb... å det är 1 sep på måndag... suck vad allt ska vara jobbigt.. jag ska ringa jobbet imorgon och höra hur det blir med allt. Kanska skriva lite papper, tycker jag.

I tisdags fixade jag håret iaf.. blev kortare och mkt mörkare röd och ngn mörklila slinga i fram... är super nöjd. Själv har jag även plågat mej med att noppa mina stackars ögonbryn för första gången i mitt liv. Jag har gjort det ngn gång hos frissan förut, men det har ju gjort så ont så jag tills slut inte fixade det längre. Men nu har jag äntligen fina ögonbryn jag med :P hahaha....

Ska nog gå och busa lite med Casper nu... :P

Vaknade med ett ryck....

Imorse försov jag mig, hemska tanke, förstår inte varför jag börjat försova mej nu. Har ju aldrig gjort det förr, men nu har det hänt 3 ggr sedan jag började arbeta i Februari, det kanske inte låter mkt men det är mkt för mej. Jag ställer både mobil och klockradio, jag vet att klockradion är mkt opålitlig men jag borde ju hört mobilen iaf tycker jag. Men men.... de ringde från jobbet 07:04, så både brorsan och jag vaknar. Så han e snäll och går ut med CAsper iaf, så jag var på jobbet strax före halv 8 iaf. Så Frida mobbade mej hela dagen för detta, det ska jag komma ihåg om hon försover sig ngn dag :P
Men jag har varit otroligt pigg och alert hela dagen, haft alldeles för mkt energi i kroppen och har inte kunnat suttit stilla en längre stund. Det tråkiga var ju då att det inte fanns så mkt att göra på avdelningen, utan vi är inne i en lugn period just nu. Men när jag var färdigt med mina patienter hjälpte jag de andra lite granna istället :) så tiden gick lite fortare.
Jag har fortfarande inte hört ngt om jobbet ännu, jag går och väntar på helspänd. MIna arbetskamrater stöttar mej otroligt mkt och vill ha mej kvar där, vilket känns skönt. De har pratat gott om mej för chefen, så det är mkt positivt det iaf. Jag håller mina tummar att jag får fortsätta iaf. Har ingen lust att jobba ngn annanstans inte. Hur skulle jag överleva utan att gå till jobbet och ha roligt och där jag stormtrivs, retas lite med Yvonne ssk m.m. Hon tycker att jag ska baka ngt gått till henne nu, eftersom de har smörat om mej inför chefen och sådan. Vi får väl se kanske det blir ngt gott om jag får förlängt mer än till sista oktober :P

Nu ska jag ut med Casper en lång sväng!!! Sedan ringa till Syrran och höra om hon kommer imorrn och ringa till Idamarie och höra om jag kan titta förbi på fredag. Det e lite planer iaf inför  mina två dagars ledighet. Sedan jobbar jag hela helgen.

Sovmorgon!

Imorgon jobbar jag kväll och gissa vad, jo då har jag sovmorgon. Det känns skönt. Brorsan kommer hit och gör min vovve sällskap medan jag jobbar så då behöver jag inte stressa hem på min lilla halvtimmas rast. Så det e bra iaf.
På jobbet idag var jag vettskrämd varje gång Sandra kom, att hon skulle säga att jag inte får jobba kvar. Kände mej inte jätte uppåt att jobba då inte. Hoppas jag får veta ngt snart så jag slipper oroa mej så j-vla mkt, för det tar oxå på krafterna det.

Nu måste jag gå ut på en långsväng med Casper vovven min. Han e så söt och rar just nu. Vill bara gosa med honom, men han behöver röra på sig nu.

Vad hände...???

Inte vet väl jag det inte... min vovve som har skött sig så underbart bra på promenader och allt fick världens ryck när vi gina över gräsmattan. Först hoppade han till, vet inte om han blev rädd för ngt, det var en brunn där som kanske blev skrämmande på ngt sätt för det var en grop ner till den. Jag vet inte... för rätt som det var så hoppade han till och började kuta fram och tillbaka i kopplet och sedan skulle han bita i kopplet och stutsa runt som han blivit galen... men men det var bara att försöka lugna honom och säga åt honom... först vill han inte lyssna och sedan så lugnade han ner sig och vi gick vidare hemåt och han gick då lugnt brevid mej och skämdes hela vägen hem för det behövdes bara ett grymtande från min sida så saktade han farten :p
Så kan det vara, det måste vara år och dar sedan han var inne i sin bita i koppelfasen. Då bodde vi ju fortfarande i Hofors.. det blir över 2 år sedan han slutade bita i kopplet och ha dragkamp med mej... hmmm...
Men i morse blev jag imponerad över att Casper var lugn och snäll när vi kom ut och skulle ta första rastningen på morgonen.. det var tre barn som lekte utanför vid lekplatsen som är väldigt nära där man går... men Casper tittade inte ens åt deras håll utan gick lugnt brevid mej, han gjorde likadant på vägen tillbaka... även fast barnen lekte och skrek och hade sig. Då blev jag glad det vill jag lova, eftersom Casper fortfarande vill skälla på folk kring där vi bor. Men jag börjar känna mej lite lugnare och stressar inte upp mej lika mkt längre när jag ska in och ut i huset. Det har säkerligen även en lugnare effekt på vovven min.

Idag blåser det och regnar som börjar bli en vanlighet här i Tierp iaf... Grått och trist så man blir ju trött och less på allt. Jag ringde nyligen Idamarie, hade planer på att dra till henne en sväng efter förmiddagspromenaden med Casper men de hade hyrt en grävskopa till hela helgen och skulle greja i trädgården sin, så det blev inget besök. Får vänta med det tills jag e ledig nästa vecka eller nått.
Ska nu gå och gräva fram något att äta ur mitt kylskåp.

Oron knager i mej...

Jag har en sådan oro i kroppen att jag skulle vilja kräkas. Allt beror på ovissheten om jobbet, denna helg är ingen rolig helg det vill jag lova. Jag vill så gärna jobba kvar, jag har ingen önskan att flytta och jobba på några av de större sjukhusen. Trivs ju bra på Tierps sjukhus... Det är andra gången idag jag skriver om detta men det går inte att hjälpas när man känner så här.

Just nu skiner solen utanför det var ett tag sedan det var fint väder, det var skönt att gå med Casper iaf. Jag sitter och väntar tills tvätten ska torka i tvättstugan så jag kan hämta den och sedan börja göra mej något att äta. Inte för jag är så värst hungrig men jag måste väl att nått iaf.

Min värld är upp och ner...

Igår fick jag det tråkigaste besked jag någonsin fått på mkt länge. Jag kanske bara får vikariat till sista oktober på avd 2, i Tierp, jag ville bara lägga mej ner på golvet och skrika. För jag vill ju jobba kvar där, trivs sååå otroligt bra med jobbet, arbetskamraterna och tanken på att flytta igen är hemsk. Jag fick panik helt enkelt, ut på ams. se och kollade runt på jobb, det är ju svårt att hitta ett jobb där man kan åka hem till hunden på rasterna. Jag sökte två jobb igår kväll redan, en nattjänst på Akademiska och en dagtids tjänst i Gävle på en Neuromottagning. Men jag håller tummarna sten hårt för att jag ska få fortsätta jobba i Tierp. Trodde ju aldrig att jag skulle trivas som sjuksköterska så bra som jag gör.

Fast jag vet att det är omöjligt för mej att komma in så går nu tankarna på att fortsätta plugga till läkare. Men mina betyg kommer hindra mej från det. Men ibland känns det otillräckligt att arbeta som sköterska, jag vill utvecklas och kunna mera få mer kunskap. Men det får isådana fall vänta i flera år till.

Jag vill inte flytta igen och jag vill inte jobba ngn annanstans!!!!!!!!!!!!!!! grrr... vad arg och besviken jag är. Dessutom som förra chefen hade muntligt lovat mej en fast tjänst, så blev ju detta besked som ett slag i magen. Jag hade inte räknat med det faktiskt. Men ett muntligt lovade håller ju inte, och hon jobbar ju inte kvar heller nu. Blir även arg på mej själv som bara gått och trott att jag hade mitt på det torra och trodde inte att jag behövde oroa mej angående arbete. Jag skulle ha pressat på lite tidigare, att det skulle ge mej ett skriftligt besked om vad som skulle hända efter sista Augusti. För då skulle jag inte sittta här nu och oroa mej vad som skulle hända efter Oktober. Suck just nu vet jag varken ut eller in!!!!! Man blir så less på allt!

Liseberg!

Nu har vi varit i Liseberg, var jätte roligt förutom att bila ner till Göteborg var ganska segt. Icke roligt att sitta i en bil i 7 timmar. Men det var väl värt det hela eftersom det blev en toppen helg. Stugan vi hyrde var kanon fin och frukostbuffén var bra. Vi hade otur med vädret för det regnade i stort sätt hela tiden, så vi försedde oss med en varsin Poncho innan vi drog till Liseberg :P På söndagen var det nästan inte några människor där, det var inga köer till karusellerna så det var istort sätt bara att kliva på och åka. Så på söndagen hann vi åka en hel del faktiskt. Vi såg den 3D-filmen om PandaVision, det var väldigt läskigt, så när de visade en orm komma emot oss så åkte mina glasögon av iaf, icke skojigt alls. Men det hindrade inte de andra från att dra med mej upp och se den igen på måndagen :( ormen var inge rolig då heller så det blev att blunda istället. Annars var det ganska läckert att se en film i 3D. Lite bättre väder blev det på Måndagen iaf, vilket var både plus och minus för det var betydligt mer folk, så man fick köa till karusellerna viket var enormt jobbigt då man blivit bortskämd dagen före. Vi åkte från Göteborg halv 6 och Mattias och jag var hemma till 00:45. Det blev en lång resa. Så man var väldigt trött när man skulle jobba på tisdagen sedan, även fast jag inte började förens kl 14:00.

Förresten så vann jag en mjukdjur en vit tiger som syrran fick av mej, då Casper säkerligen ätit upp den om jag tagit den med mej hem :P sedan van syrran och brorsan en varsin Marabou choklad med sig hem, vilket blev sammanlagt 4 kg Choklad att vräka i sig.





Grått och trist!

Idag är jag ledig, men egentligen skulle jag lika gärna kunnat jobba. För ute är det grått, trist, mulet, kallt och regnigt. Inte ngt vidare roligt. Casper och jag är uttråkade. Jag sitter lite vid datorn och han ligger på vardagsrumsmattan. Vi vet inte vad vi ska hitta på för ut och greja har vi ingen lust med. Egentligen borde jag handla, men vem orkar. oki oki jag ska ta mej i kragen och gå till Lidl, de säljer iaf ryggsäckar billigt denna vecka och Casper behöver en ny till sin spårutrustning.

Ärligt talat har jag inget mer att tillägga för stunden. Bye.

Regn!

Idag är det regnigt och mulet ute. Så det gör inte så mkt att jag ska jobba ikväll. Fast Casper skulle nog hellre vilja ha sin matte hemma istället så han slipper vara ensam. Men men vad gör man?
Ska väl snart gå ut med honom igen för jag börjar kl 16. Sedan får han klara sig tills jag kommer hem, jag ska fråga om det går bra att jag slutar kl 9 istället.

Jag har inte så mkt att berätta egentligen, förutom att jag har en dålig hårdag idag. Mitt hår ser ut som det varit i en storm eller nått. Får kämpa med plattången innan jag beger mej till jobbet tror jag bestämt :P
Jag tror jag ska ha lite hjärngympa med min vovve nu. See You Later...

Jobb och åter jobb...

Jag jobbade extra igår och ska göra det igen imorgon. Det fattas folk på jobbet och det är kaos, många är sjuka av undersköterskorna så vi sjuksköterskor får jobba extra som undersköterska istället. Men det går ju det med, lärorikt att vara undersköterska en dag, man lär känna patienterna lite bättre då. Men det blir iaf extra pengar likså.. eftersom jag måste köpa nya köksmöbler då ena av mina köksstolars ben gick av helt plötsligt då man knappt rörde stolen.. den gick av cirka en dm rakt av... konstigt.. vilken kvalité JIsses!! Jaja jag vill iaf ha nya köksmöbler, sådana som är lite modernare än vad jag har. Var runt på ikea och kollade lite, jag vill ha mörkbruna köksmöbler blir nog snyggt till min ljusa lägenhet.

I torsdags åkte jag, syrran å brorsan och shoppade i Valbo, var mkt skojigt. Vi handlade en massa saker. Brorsan och syrran fyndade på rean på Wear It, Brorsan handlade 5 t-shirtar/linnen och 3 shorts för endast 950 kr... mkt billigt..
Som vanligt hittar jag aldrig ngt på rean så jag handlade på Bik Bok istället ett par mkt Coola jeans och två linnen (svarta) för ca 700 kr för allt ihop. Men så kan det vara :P Casper fick Laxolja och en ny hårborste av mej och lite godis förstårs. Jag har äntligen köpt mej en ny hemtelefon oxå :)

Just nu regnar det ute och inte gråter jag för det. Det är bra, för då kan jag klippa Caspers klor efter vi varit ute. För det behövs minsann. Jag håller dessutom på att tvätta, vilket är mindre roligt.
Just nu sitter jag även och lyssnar på Kyle Lowder (killen som spelar Brady i våra bästa år och som även spelar rick forrester i Glamour) han sjunger så j-vla bra måste jag medge. Rösten liknar lite Josh Groban. Ni kan lyssna på honom på kylelowder.net.

Om en vecka åker vi till Liseberg. Jag hoppas alla karuseller håller sig hela när vi är där, man blir ju nervös när man läser i tidigarna om olyckor som händer. Uscha...
Vad ska man hitta på mer idag då.. jag vet faktiskt inte :( men men nu ska jag snart ge Casper mat och sedan gå och hänga min tvätt.

RSS 2.0