Första Advent idag

Idag har varit en bra dag, jag och Casper har varit på brukshundklubben idag, det var näst sista kursdagen av rallylydnadn. Funderar faktikst på att anmäla mej till denna kurs i vår oxå för d är en verkligen bra träning för casper. Idag gick det bättre än förra gången, han skällde inte lika mkt som då. Vi kunde stå närmare de andra hundarna idag oxå.. så d blir bättre. Det tråkiga med kursen idag var att d var lerigt och skitigt.. ingen av vovvarna ville sitta ner på rumpan ordentligt. Så vi slutade lite tidigare och hade längre fika rast oxå...

Igår var jag på fest hos Carina, kom hem vid 1 tiden. Det var riktigt roligt. De sjöng singstar och jag lyssnade... jag gillar ej att sjunga. Kan inte sjunga heller :P Vi åt tacopaj, jätte gott. Pratade och skvallrade en massa och mkt skratt blev det med.

Imorgon fyller pappa år så det blir att hämta Casper efter jobbet och åka till Örbyhus och äta tårta. Ska först inhandla en sista sak bara.
Ikväll är det Wallander på TV, ska alldeles strax gå en promenad me vovven min, som ligger helt utslagen i min säng. Latvovven min.

 Första Advent idag.

 Jag är redo att gå på fest..

 Casper


Lördag

Jag har fått mitt anställnings bevis så nu är det bara att skriva under detta och sedan skicka det så har jag vikariat till sista Augusti... jätte skönt.. så nu slipper man oroa sig för detta.
Jag försöker komma lite i fest stämning, ska ju på fest ikväll hos Carina. Känner lite ångest inför detta vet inte varför, tycker ju om de som ska på festen... vet inte... är ju inte ovanligt att jag känner det så här. Ibland när min osäkerhet slår till.. hoppas det ordnar sig. Har ingen hundvakt till kvällen så jag får gå dit lite senare, så att han klarar sig tills jag kommer hem igen. Ser ut som det regnar ute, inte alls skojigt d inte. Nä nu e nog min Pan Pizza klar i ugnen, ska väl käka lite grann nu och sedan dammsuga och sedan kasta mej in i duschen och ut me vovven efter d..

Överlycklig :D

Jo, min chef ringde för en stund sedan och meddelade att jag troligen får förlängt till sista Augusti :D Jag blev överlycklig, så nu kommer man inte behöva oro sig för jobb å sånt!!! Så nu ska jag lägga in om semester till v. 8 så jag kan åka till fjällen och åka skidor. Hoppas bara att man kan övertala syrran på ngt sätt att följa med, skulle vara roligt att åka dit kanske en sista gång tillsammans för vem vet hur d blir sen om åren.... Förra året blev ju d inget av att åka dit för då hade jag precis börjat på mitt jobb och gick introduktion så då var d ju inte lämpligt att söka om semester inte.
Hur som helst lägger jag ut en bild från fjällen.....



Syrran å jag i backen med våra snowboardar... Väldigt tjusiga vi e :p

Mer bilder...

Nu har Casper och jag varit ute i snöovädret och halkat runt. Casper skällde ut ngn människa som han tyckte betedde sig konstigt, men vad d gör d ju flesta när det e halt ute och snön yr in i ögonen... hmm... men d förstår ju inte vovven min.
Men jag hade kameran med mej ut för att knäppa kort på snön för det händer ju inte så ofta nu för tiden att det är så här mkt snö på backen.



Casper har roligt i snön... Fast han är ju inte direkt överförtjust i att det snöar och blåser, utan vill hem igen snabbt på promenaden och blir faktiskt lite dragig i kopplet och lyssnar inte lika bra som alltid annars. Men när han är lös och får leka så då är det full rulle och då e inte snön och blåsten ett problem inte.



På kortet längs till vänster bor jag i ingången oxå längst till vänster. Denna trappuppgång delar jag med en annan tjej och Casper har ännu inte lärt sig vara tyst när hon går in och ut. På sista kortet ser ni en insnöad mazda så det blir nog troligen att jag får gå till jobbet imorgon. För jag äger heller ingen spade så jag kan skotta fram den. Så imorgon blir det lite tajt om tid att hinna hem på min rast till Casper, men det kan inte hjälpas han vill ju får mat och ut och göra sina behov.  Så det är bara att kuta hem det.
Nää nu ska jag nog sätta på lite kaffe och äta lite äppelpaj och sätta på mej morgonrocken och glo lite på TV. Hur skönt som helst... :D


Fortsatt snöoväder ute..

Nu kan jag verkligen säga att d var flera år sedan d var så här mkt snö ute och det fortsätter snöa och storma. Casper och jag har ingen lust att gå ut d kan jag lova, men måste väl göra d ändå alldeles strax. Jag som hade tänkt åkt till Idamarie idag och hälsat på men d finns ju ingen möjlighet till d nu inte. Jag vill inte ge mej ut på vägarna när d är snöstorm inte... och för den delen så ser man inte ens mazdan den e helt övertäckt med snö...

Jag försov mej idag oxå och missade tvätttiden :( vaknade först kl 04 av att Casper mådde illa och spydde... sedan måste jag somnat om så hårt att jag inte hörde min mobil ringa utan måste ha stängt av den i sömnen... hmm... d gjorde jag aldrig för utan jag var jämt lätt väckt, förstår inte hur det har blivit.

Jag skulle behöva polera mitt vardagsrums golv för d ser skitigt ut även fast jag skurat d.
Casper tycker att han och jag ska leka med bollen just nu... jag ska gömma den och han ska leta på den.. för han står här bredvid mej och tuggar på den och tittar på mej och viftar på svansen.

Jag knäppte lite kort fr mitt fönster, för att dokumentera snö ovädret....





Casper på köksmattan och kliar sig..

Snöoväder......

Så mkt snö ute och det är bara November, måste vara jätte länge sedan d var så här mkt snö i november ju. Det är ganska härligt, förutom att d är snöstorm typ ute. Har precis varit ute och pulsat runt på oplogade vägar me Casper i en timme, men det gick d med. Så nu kan man äta pizza med gott samvete iaf :P
Finns det någon bättre årstid än denna egentligen, visst kan man vara less på kyla och snö. Men det är så vackert ute när det är snö på marken och på träden. Julstakar och julstjärnor som lyser i fönstren och alla tomtar som åker fram. Julgranar som lyser, julmusiken som spelar och alla levande ljus man kan tända... hur mysigt som helst.

Idag gjorde jag en äppelpaj till mej själv.... d har jag faktiskt aldrig gjort förut... alltså äppelpaj bara till mej själv. Men det gick d med, var jätte gott. Det blev paj kvar som räcker till mitt fika imorgon oxå :)

Gud, vad det blåser ute och snön virvlar runt...
Imorgon ska jag göra ett nytt försök till att gå till grov-tvättstugan och tvätta mina mattor, nackdelen är att jag har tid kl 7 imorogn bitti, det är inte så jätte kul inte. Men jag måste verkligen tvätta dem och det var den första tiden jag kunde ta, jag jobbar ganska intensivt nästa vecka och d dagar jag är ledig på är reda uppbokade på roliga saker.

Ikväll är det en wallander film på TV som jag ska titta på... jag har köpt popcorn till den.. men samtidigt är d ju inget roligt att poppa popcorn och äta det ensam :(
Nää nu ska jag glo lite på TV tror jag och äta min pizza.



Sockerkakan jag bakade till Farsdag och pappa visar oxå upp tröjan han fick av sina snälla barn :P

Julen....

Nu har jag julstädat klart... eller jag har badrummet kvar att städa och att tvätta en matta till sovrummet. Måste tvätta först innan jag kan städa badrummet för klädhögarna täcker badrumsgolvet :P
Jag har nu även tagit fram mina julsaker och tänk ljusstaken.. visst är det tidigt men jag är oftast ute i god tid innan första advent eftersom det är ganska roligt att julstäda. Så nu är golv torkade och gardiner och dukar strykta och sitter/ligger där de ska.




Några bilder på min lägenhet... (Katarina kolla inte på bilden som visar diskhon :P)



Funderar...

över mkt saker som man borde ta tag i.


Örbyhus

Sitter framför datorn i Örbyhus just nu, ska strax gå och sova. Åkte hit för att hämta mina mattor inför julstädningen i helgen och blev kvar tills imorgon. Skönt att vara här och slippa tänka på att göra mat och äta den själv. Vi såg på en film på kvällen Sweeney Todd, hyfsat okej, men inget jag behöver se igen. Imorgon ska jag jobba kväll, så d blir att gå upp i tid imorgon för att gå en sväng me Casper innan man åker tillbaka till Tierp så man kan lämna in honom i lgh innan man drar till jobbet. Har inte lust att jobba imorgon alls, känner mej inte på humör för det.

Var och fikade med Idamarie idag, roligt att träffas å snacka lite grann, även fast d bara blev för en kort stund. Ska nog åka hem till henne på måndag så vi får prata lite mer och skvallra lite grann :P
Vad annars kan jag skriva då? nää ingen aning....

Snöar!!

Det snöar för fullt ute, det e alldeles vitt på backen snart :) bättre d än regn och smuts. Jag och Casper var ute vid ett skogsparti och han fick springa lös och leka med pinnar. Jag sov alldeles för länge i morse, var helt slut, tittade på klockan och blev helt förskräckt när den var över 11. Hur kunde det hända, tur var att jag hade varit ut me Casper redan vid halv 8 och han hade redan fått mat. Det var ju evigheter sedan jag sov så där länge :( halva dan hade ju gått, jag ångrade mej att jag inte ställt alarmet... men men...
Igår beställde syrran och jag kläder från Halens... oturligt nog så fanns inte klänningen som jag ville ha, den var slutsåld typiskt. :( Alldeles strax ska jag gå och träna, känns roligt. Ska möta upp Jaana om en halvtimme. Det konstiga var idag, att jag hade gått ner ytterligare i vikt, jag som haft en liten period med mkt godis och chips igen... konstigt... men positivt.
I helgen blir det att julstäda eftersom jag är ledig i tre dagar. Ska till Örbyhus imorgon en sväng om inte mamma bestämmer sig för att komma till Tierp. För jag måste ha mina mattor och mitt strykjärn inför städningen. Ska gå och ta en tvättid i grovtvättstugan för att tvätta mattorna först. Blir arg på mej själv att jag inte tänkt på detta tidigare. men men så kan det vara.
FAn nu snöar d ännu mera.. man kommer ju bli alldeles blöt av att gå till gymmet, måste nog dra på mej mina regnkläder ovanpå träningsbyxorna så man inte sitter blöt och jävlig på motionscykeln :P
Nä nu ska jag gå och käka ett äpple innan jag ska iväg. Får äta när jag kommer tillbaka, har ju som vanligt en hel hög med disk på diskbänken :( snyft. Är den ngn frivillig som vill diska åt mej?? antar inte d!

 

Jag och Casper

Ledigheten snart slut!!

Snart har mina två-dagars ledighet tagit helt slut. Jag jobbar i helgen. Denna vecka har varit ganska okej, i onsdags var jag å pappa till onsdagsträningen på brukshundklubben med vovvarna. Men vädret var tråkigt och det började regna, det var hemskt dåligt med folk där endast 4 stycken, varav 2 åkte ganska snart. Så mkt socialträning blev det ju inte för CAsper, men lite grann iaf. Han brydde sig inte så mkt i de två vovvarna som var kvar, eftersom de var lösa så är det inte lika roligt att skälla på hundar som är lösa och inte bryr sig i en Casper. Casper var lite stressad när Ronja och pappa oxå var där och ville hela tiden till dem och skuttade åt deras håll allt var han var värd. Och när inte det gick så skällde han på dem. Men när man jobbat lite med honom och fick upp kontakten så gjorde han alla övningar klockrent och snabbt. För han tyckte nog att det var lite roligt att åka upp till klubben och träna med matte istället för att gå en tråkig långpromenad i Tierp.

Jag är i stort behov av att städa i lägenheten det ligger stora dammtussar i hörnen och det är nog mest Caspers fel, han lossar hår :P Så jag ska nog dammsuga innan dagen är över. Borde nog gå me Casper snart, för jag skulle vilja hinna handla lite idag oxå. Jag är i stort behov av pengar, det sinar verkligen på mitt konto just nu. Längtar till lönen ska komma.
Jag ska springa snart till tvättstugan oxå och kasta i 2 maskiner till. Sedan måste jag väl laga lite mat oxå antar jag :P
Nä jag får väl sätta lite fart nu så jag hinner med allt idag. För dagen e ju snart slut.



Några bilder från min lägenhet!

Kommunikationen..

Ibland blir man galen då kommunikationen saknas mellan människor. Att sitta i var sitt hörn i rummet, att reta upp sig på varandrars brister istället för att uppskatta det som är bra. Jag önskar att alla mådde bra istället för att spela detta spel. Om man inte är lycklig tillsammans borde man kanske vara isär. Men först och främst ska man ge det en chans, för vem vet, det kan bli ett lyckligt slut ändå, vilket jag iaf hoppas på!!!!!

Jag var till Örbyhus idag för ngn timme bara, lämnade Kattis saker och åt mat. Men jag var ju klantig så jag glömde ta med Kattis toalettartiklar :( så nu e hon inte så lycklig på mej kan jag tro. Så hon kanske kommer imorrn för att hämta saker, förhoppningsvis stannar hon väl till ons. Vi får väl se.
Sitter här och väntar på att Prison break ska börja. Får se om man orkar se hela avsnittet för nu börjar jag bli trött.
Jag missade träningen idag, blev sen från jobbet så jag hann inte, eller jag orkade inte stressa för att hinna. Men jag och Jaana pratade iaf om att gå och gymma lite i slutet av veckan :P

Jo i söndags var jag och Casper på hundkursen. Passivitets träningen gick kanon bra, han låg eller satt snällt och kollade på de andra hundarna när d gick banan. Satt bara ngn meter ifrån, jag blev imponerad :D. Men när vi skulle testa att göra banan tillsammans med andra hundar och mötas så ville han däremot fram och skälla. Men d är hundarna som han skäller på. Han reagerar inte alls på människorna. Nisse som är kursledare kastade levergodis åt honom, Casper var jätte lycklig att få godis. Så på onsdag ska jag till brukshundklubben igen på onsdagsträning.... mer social träning... för nu har jag äntligen fått ändan i vagnen och det är då allt på tiden!!!!

Uteliv!

I torsdags var jag ut me jobbet på Wallmans salonger i Gävle på Gasklockorna. Det var helt otroligt super jätte bra, bra underhållning på hög nivå, de sjöng jättte bra och gav oss en riktig show. Kunde aldrig föreställa mej att d skulle vara så här duktiga på att sjunga och dansa och spexa. God mat var det oxå :P
Igår var syrran och jag ut på Flustret, det var mkt roligt folk, blev mkt dans. Jag tror vi spenderade hela kvällen på dansgolvet :) jätte skojigt. Blev bjuden på drink och fick försöka mej på att dansa bugg oxå, vilket var ganska roligt, men mina kunskaper i bugg är mkt begränsat så d var ju konstigt att killen ville dansa ytterliggare en dans efteråt :P
Efter allt dansande så blev vi mkt hungriga så stegen tog oss till Mcdonalds där vi avslutande kvällen med en McFeast co.
Mkt gott var det, jag tror aldrig att en hamburgare har smakat så bra på Mcdonalds som den gjorde igår kväll eller rättare sagt tidigt imorse.
Så ikväll blir det att ta det lugnt, syrran och jag har hyrt 2 filmer. Casper är rastad för stunden. Vi ska snart påbörja att laga mat, men syrran pratar med Daniel i telefonen, så jag lär väl hungra ihjäl innan det blir dax för att l mat... snyft...
Imorgon bär det av till brukshundklubben, lite nervös är jag nog att åka dit själv med Casper utan pappa som moraliskt stöd. Men det ska nog gå bra, hoppas jag iaf.

Jag bakade iaf en sockerkaka idag, med strössel och glasyr på.. den blev god.. även fast den är glutenfri, eftersom pappa är glutenallergiker. Men vi firade fars dag idag och han fick en tröja av oss. Han satte även upp en gardinstång till mej, så nu är det snyggare i vardagsrumsfönstret :P




Snart dax för roligheter!!

Snart är det Torsdag och syrran kommer och är hundvakt åt Casper. Medan jag drar in till Gävle med mina arbetskamrater, vi blir 48 stycken sammanlagt som entrar dörrarna för att njuta av god mat och underhållning på Wallmans Salonger. Ska bli så roligt. Har alldeles nyss plågat mina stackars ögonbryn så nu är d ett par hårstrån mindre än tidigare :P
Om man ska vara fin får man lida pin. Syrran kommer även på Fredag efter jobbet, då jag förhoppningsvis redan varit till Ö-hus och lämnat min vovve till mina föräldrar.. då ska syrran å jag ut antagligen på Flustret i Uppsala.. ska bli jätte skojigt. Det hoppas jag iaf att det blir.
På söndag ska jag till brukshundklubben igen på vår andra kursdag. Lite nervöst då jag ska åka dit själv med vovven min, utan pappa som stöd i bakgrunden. Hoppas det går bra iaf, bara jag håller min nervositet i schack så ordnar det sig säkert. Lättare sagt en gjort måste jag nog medge.
Imorgon ska jag jobba kväll... jobbigt nu när det e halt väglag, då vågar jag varken ta cykeln eller bilen som har sommardäck fortfarande till jobbet. Så på min 30-min rast så får jag antagligen jogga hem och tillbaka för att hinna. Kommer väl då tillbaka till jobbet som en flåsade och svettande sjuksköterska istället :( icke skojigt.. måste byta däck på bilen... Hoppas pappa hinner göra d till helgen.
Pratade med min kusin idag på msn, roligt och skönt att höra från henne.. har tänkt en del på henne sedan hon flyttade ända ner till Trollhättan. Nu ska hon troligen flytta till sandviken igen, kanske att vi kan ha lite mer kontakt då än vi haft tidigare. Hon verkar ju inte må så bra, men jag hoppas det snart ordnar sig för henne med allt. Som vanligt så babblade jag på som vanligt... kanske var jobbigt för henne, för hon loggade ut innan jag hann säga hejdå :( men jag tänker på dej iaf.
Släkten har iaf bestämt att de ska på kryssning i helgen före julafton, vilket är lite små tasktigt då 2 i vår familj ej kan följa med pga att vi har hund. Men men jag jobbar ju ändå hela den helgen, så d spelar ju inte så stor roll ändå. För när vi inte kan få ledigt en vanlig helg pga vikarie brist så tror jag nog att det är så gott som omöjligt att få ledigt helgen före jul. Så mamma och jag får stanna kvar hemme med våra kära små vovvar och dessutom jobbar vi ju båda två. Men syrran, brorsan och pappa ska iaf åka med.
Jag är lite sugen på risgrynsgröt me kanel och socker... undrar om jag ska gå och koka lite grann till mej :P

RSS 2.0