Härliga Härjedalen..

Jo det är vad de kallar Härjedalen.. jo härligt är nog rätta namnet. Syrran och jag och Casper åkte 8:30 från Tierp och for mot Skärsjövålen som ligger vid Hede i Härjedalen. Mamma och pappa hade som vanligt hyrt stuga där som de senaste åren vecka 8. Det är 19e året i rad som vi åker dit, med undantaget förra året då jag gick min introduktion på mitt arbete och kunde inte följa med. Vi stannade i Orsa på Okq8 macken och köpte oss en korv med mos och rastade Casper innan vi for iväg igen. Men tyvärr missade vi avfarten in mot Sveg och körde i 30 minuter helt åt fel håll innan vi kom på att vi var lite fel ute och fick vända, så en timme senare blev vi än vi borde. Men det gjorde för sig ingenting för vi fick på vägen se en massa renar ca 100 st. Vi visste inte hur vi skulle bete oss för vi stannade och bara tittade på dem först, sedan kom en bil och körde om i full fart genom renarna och vi såg att faktikst flyttade på sig när bilen for fram så vi följde helt enkelt på.






Men vi vände och sedan var vi på rätt väg igen.. i bilen kom syrran på att hon glömt ta med sig en mössa.. hmm.. direkt inte ovanligt att syrran glömmer ngt :P hihihi Men som tur var hade de utförsäljning i Sveg på mössor så hon hittade än där som tur var. Vi anlände i Skärsjövålen när klockan var ca halv 5, då var det bara att kasta in sakerna i stugan, gosa med Ronjan och sedan ge Casper mat och sedan klä på sig igen och ta dem på en promenad. Det var verkligen skönt att vara där igen. Hela veckan var riktigt skönt med några undantag förstårs. På kvällarna blev det mest kortspel och chipsätande. På förmiddagarna gick vi nästan 2 timmars promenad med vovvarna. På onsdags eftermiddagen gick syrran och jag och köpte oss halvdagskort i liften och åkte i ca 4 timmar snowboard... åhh vad jag har saknat den känslan av att fara ner för backarna i full fart med snowboarden... och inte hade jag glömt hur man gjorde heller, även fast det var 2 år sedan sist jag åkte.



En stor besvikelse under denna vecka var att det blivit ny ägare till fjällanläggningen.. första intrycket tyckte vi nog alla att han skulle visa sig väldigt duktig och att han då gillade att skryta om sina storslagna planer. Vi hade ju köpt ett spårkort för längdskidor, ett familjekort som kostade 220 kr. När man nu betalar för bra spår så förväntar man sig ju att det ska vara så oxå... men icke då. På torsdagen skulle först syrran och mamma åka 5, 5 km spåret, det hade snöat under natten, så när d kom upp till spåret var det ju inte uppkört så de satte fart ändå och fick göra egna spår runt. När sedan på eftermiddagen samma dag då jag å pappa skulle åka samma spår så hade de fortfarande inte kört upp spåret, man blev ju ganska upprörd, men det snöade ju hela den dagen så kanske hann de inte med detta idag. Så vi åkte runt hela spåret och fick göra spåren själva. På fredagen det var ju sista dagen och vi kände ju alla 4 att vi en sista gång skulle vilja åka längdskidor men ingen av oss ville ju åka om inte spåren var uppkörda så syrran och jag bestämde oss för att gå upp och kolla detta först och då var klockan 2 redan. Vi såg att varken elljusspåret och 5.5 km spåret var plogade och de syndes knappt. Vi kände ju att vi måste gå upp och fråga om de inte skulle köra upp spåren ngt eftersom man betalt för det. Så vi knallade dit och jag ställde frågan till ägaren "vi undrar om ni inte ska köra upp längdskidspåren något idag", det vi fick till svar var:
"Vi har ju en prioriteringslista som vi går efter, där första prio är att ploga vägarna, andra prio är att köra pistmaskinen i slalombackarna och skidspåren kom på tredje plats"
Eftersom vi såg att inte ens vägarna var plogade då klockan redan var 2 så började man ju undra hur fan de skulle hinna med allt idag...
Men ägaren slutade inte pladdra där inte utan han började dra upp hur deras ekonomi såg ut utgifter och inkomster... vi stod som 2 frågetecken och undrade vad det hade med oss att göra... vi hade ju bara frågat om de skulle köra upp spåren idag.. man kände att man blev ganska trött på att höra en massa undanflykter istället att få svaret på sin fråga så jag sa att det inte var vårat problem, jag menade vad har det med oss att göra hur deras ekonomi är. Då fick vi ett mkt otrevligt bemötande och han sa att vi gott kunde få våra pengar tillbaka och då skulle han oxå låta pistmaskinen stå. Okej vi vill ha tillbaka våra pengar eftersom vi inte fått det vi betalt för. Då sa han högt och tydligt till övrig personal att  "Nu ska ni låta pistmaskinen stå" och han konstaterade oxå att det var vårat fel!
En av de anställda följde oss med ner till sportboden där vi skulle få pengarna tillbaka, pengarna fick vi framkastade till oss och fick även höra "ni förstör för alla andra här"
Då undrar jag.. hur kan vi förstöra för alla andra när vi betalar 220 kr för spårkort, som innebär att vi betalar för bra längdskidspår.. och sedan plogar de inte ens upp 1 av de 4 skidspåren som finns och detta var ju inte bara en dag utan fler på en vecka!! Vi bad inte ens om pengarna tillbaka vi fick det erbjudande som vi tog. Vi kände att vi inte alls vill återkomma nästa år om det är samma ägare som idag.. vi saknar de förra ägarna som varit där de 16-17 åren vi åkt upp dit.

  Jag på min älskade snowboard :D

Vi åkte iaf hem på lördag, kändes ganska bra faktist än vad det brukar göra. Vi åkte först till Hofors och åt mat hos mormor och morfar, det blev fisk. Casper var överlyckllig att träffa mormor. Pappa och jag gick sedan med vovvarna till Farmor och Farfar och syrran och mamma kom efter med bilarna och vi lämnade tillbaka skidorna som syrran lånat. Vi var åter i Tierp vid 20-tiden på kvällen.
Idag har det inte hänt mkt, det har snöat ute. Casper och jag har promenarat. Jag har glott mkt på TV och ska nog gå och sätta mej i soffan igen nu en stund... :P

Snart far vi till fjällen :D

Det ska bli såå roligt, först ska jag jobba helgen vilket kanske inte e lika roligt men det går väl an antar jag :P
Syrran kommer hit på söndag å sedan tidigt på måndagsmorgonen ska vi väl vakna pigga och alerta och fara iväg till skärsjövålen där vi tillbringar hela vecka 8. Det var ju 2 år sedan vi var där och nya ägare har det blivit så vi får väl se hur det ser ut när vi kommer fram.. spännande..
Vad har hänt sedan sist.. syrran har varit här, hon skulle skicka tillbaka skorna som hon skickade efter från Halens d satt inge bra. Åhh sedan blidde hon sjuk, var en riktig sjukling när hon var här... om hon smittade ner mej så vet jag ngn som kommer få ont i smalbenet på söndagskvällen!!!
Casper har varit jätte duktig på de senaste vovve mötena han har inte skällt och kollat på mej istället, han har då allt sina stunder och de är underbara... stolt blir man :) Vi var på sista hundkursen i söndags 8/2 och kursledaren frågade först om jag bytt hund för CAsper var jätte duktig och brydde sig först inte alls om pudelvovven som oxå var där.. vi var ju faktiskt bara två stycken som dök upp på kursen med våra hundar. Men iaf första halvan gick super bra, andra halvan gick lite sämre då hade casper tröttnat lite och var lite skälligare men ändå inte så farligt.

Idag har jag packat inför fjällen resan, blev en stor väska fullproppat med kläder och dylikt. Så nu är det bara ytterkläder, skor och Casper saker som ska packas sen är nog det mesta färdigt.

Mamma, syrran å jag var för ngn vecka sedan till uppsala och gick på bio, vi såg på Australia den var jätte bra, vissa delar kunde vara lite sega. Nicole Kidman spelade otroligt bra, det var nog det som gjorde att filmen blev bra.

Jag har varit handledare nu på jobbet första gången, fick godkänt av min elev iaf :P så vi godkände varandra... hahaha..
Det var roligare än jag tänkt mej, man kom oxå på sig själv med att jag kan nog mer än vad jag tror :p jag trodde oxå att det skulle vara segt att ha en student med sig, att bara stå bredvid och glo, jag som gillar fart och fläckt.. men det var faktiskt roligt.

Idag har jag dammsugit bilen, så nu e den nästan fin... d är ju faktiskt svårt att få bort allt hundhår men den ser betydligt bättre ut än innan, samt tvättade jag caspers filt som han har i baksätet så den blev ren den med. Casper har fått åkt runt med mej idag i bilen. Casper fyller ju fyra år på tisdag 17/2.. stora vovven.. så jag köpte en ny halti, ett nytt koppel och lite godis till honom. Jag var oxå till skoaffären och köpte mej vinterkängor eftersom mina billiga skopunkten skor har gått sönder, så nu kostade jag på mej ett par ordentliga skor för 900 kr.. dyrt.. :S men värt det i slutändan. Eftersom mina förra vinterskor ja köpte mej kostade 300 kr och de gick sönder efter ett par veckor bara.
Jag var även till systemet och köpte cider att ha med till fjällen, inte för jag tycker att det är jätte gott, men kanske att man kan bli sugen på ngt när man sitter å spelar kort, käkar chips efter en lång dag utomhus med skidåkning och promenader med vovvarna. Jag köpte oxå ett par öl till mamma å pappa men det pratar vi tyst om för de vet de ingenting om och det blir en överraskning när syrran å jag dyker upp på måndag.

Nä jag kanske ska gå och rota fram ngt att äta i kylskåpet innan det blir allt för sent för d.

JIPPI

Både Halens och Bokus har kommit så nu har jag 3 nya klänningar, ngn klänning satt bättre än den andra.. men alla tre dög iaf. Så nu kan jag klä mej fint och sätta mej i soffan och läsa en massa böcker :P
Idag har jag dammsugit golven och gått en lång promenad med vovven i d fina vädret.. men snart e det dax att gå igen me Casper.. alldeles strax...
Annars har jag inte hunnit me så mkt... iaf så gick jag å handlade idag och skulle oxå hämta ut paketenj.. så när jag skulle gå hem så blev d jävligt tungt.. så efter halva vägen höll jag på å dö, det kändes som om armarna skulle slitas av från axlarna så jag blev tvungen att ringa hem till brorsan så han skulle få komma och hjälpa mej bära.. men jag tänkte jag fortsätter iaf gå.. men han kom aldrig.. så jag hann ända hem. När jag var hemma så ringer min mobil å brorsan undrar var jag e, då måste vi gått om varandra på ngt sätt här vid garagen ändå får vi missade varann, så han var ju super lycklig att  behöva gå ut i onödan :P hahaha...
Men men nu måste jag iaf gå ut me casper vovven min.
Bye bey

Lite fler bilder från rockkryssningen 29/1






Samt brorsan och Casper latar i soffan!


Kryssningen!

Japp då har nu rockkryssningen varit, man var ju mkt orolig före att man inte skulle hinna bli frisk, men det blev jag :) eller nära inpå istället. Lite hosta hade jag kvar. Iaf så drog vi iväg till bussen på torsdags förmiddagen. Resan ner var som vanligt lite långsam, men väl där nere och när vi kommit in i hytten så blev d full rulle. Vi bytte om och sminkade oss klara innan vi drog iväg en vända till taxfreen och kollade runt lite grann, sedan blev det att äta mat... yeah... buffé jag som längtat efter detta, var ju inte vrål sugen på mat, hade inte varit d på flera dar pga sjukdom. Men jag måste säga att potatisgratängen, köttet och den goda bearnaisesåsen smakade underbart gott!!! det tråkiga var att laxen inte var ett dugg god, jag som tycker lax e jätte gott i vanliga fall :( Vi fick vid middagen sitta bredvid ett par från Stockholm, kvinnan skröt lite med att mannen jobbade inom filmindustrin och att hon fick gå på en massa filmpremiärer och sådant. Att hon nu köpt en lgh i stockholm som hon håller på att inreder samt att hon tidigare bott me syrran hennes på ett fartyg på djurgården... skryt, skryt..... som vi bryr oss :P
Iaf efter maten så gick vi en sväng i taxfreen igen, köpte ngn cider me ner till hytten, försökte komma i mer feststämning. Men Cidern smakade äckligt så vi struntade i d hela och drog upp till baren och väntade på underhållningen istället. Underhållningen var toppen, bandet som vann vet jag inte  om d var d rätta, vi hörde inte dem, så vi höll ju på d första eller d sista bandet som spelade. Jag höll iaf nog mest på d sista bandet som spelade, jag kom ej ihåg vad d hette bara att d var från Hedemora. Sedan efter tävlingen så spelade Mustasch och d var oxå bra! så kvällen blev lyckad. Vi blev inte ett dugg fulla även fast vi gjorde vårt bästa med att försöka bli det. Så vi gick ner till hytten kl 2, då hade vi lessnat på att få frågan om vi är tvillingar, om vi är syskon... blä blä blä... NÄ vi är ej tvillingar sååå lika är vi inte.
Dagen därpå sov vi till kl var 10 sedan duschade vi och fördrev tiden inne på taxfree igen :P jag köpte mej en ny parfym, en flaska sprit och en godispåse. Vi åt lunchbuffe, efterätten var jätte god som vanligt, resten av maten var okej, Jansson var jätte god den med :P Kl 1600 bar d iaf väg hemåt.
Helgen har varit en riktig slappar helg, sovit länge, hyrt film. Brorsan å jag hyrde Barnhemmet = dålig och sedan Shroom = helt okej.
Är ledig i morgon oxå :D jobbar på tisdag, då är d ssk-möte och vi ska diskutera d nya schemat vi fått! d ändringar jag har fått e ju inga ändringar som gör mej på strålande humör.. bara försämringar enl mej. Men man har väl inget annat val antar jag.

Här lite bilder från kryssningen: egobilder, jag å syrran, bandet från hedemora och kort på fel båt :P


RSS 2.0