I can't believe it...grrr...

Sitter i Ö-hus, eftersom jag inte har något internet ännu hemma så får jag åka hit och betala räkningarna.. grrr. så förbannad jag är det var 1½ vecka sedan jag rinde och nu har jag ringt tre gånger och det händer nada...
Imorgon ska vi åka och shoppa och pengar ska spenderas på nytto prylar som en dammsugare.. kanske har jag råd med ett par jeans.
Känns skönt att hälften av mina skulder är avbetalda, d är bara de till mina föräldrar som får vänta till nästa månad så jag har lite pengar kvar å göra ngt skoj för.
Nu har jag börjat gått ensam på jobbet iaf, har gjort det i två dagar en vecka tidigare än beräknat. Men det går bra, tror jag väl :P fick lite beröm av en av sjuksköterskorna som tyckte jag var duktig att dokumentera i journalen. Det är ju roligt att höra :) Glad blev man iaf.
Jag e ledig imorrn å sen så ska jag jobba fem dagar i rad innan jag e ledig en dag till. Ska nog ta bort tre kvälls turer på mitt schema så jag sänker mina procent så jag slipper jobba 100 procent. Tror jag klarar mej ändå faktiskt. Men nu ska jag sova får skriva mer en annan dag.

Will runaway far away from me...

Vilket väder d är, det känns som våren är här redan i februari, helt otroligt och toppen. Vill inte ha ngn mer snö och vinter just nu. Nu vill jag att sommaren ska komma hit och man kan ta fram sommar kläderna och lägga undan vinterjackorna. Funderar på att skicka efter en del sommarkläder faktiskt, finns en del finna toppar i ellos och trekvartsbyxor och ngn sommarklänning och skor likså... men egentligen gillar jag inte postorder bättre att shoppa i affärer där man kan prova ordentligt.
Jag sitter hemma hos mina föräldrar i min ensamhet förutom Casper vill säga men han sover efter att vi varit på fotbollsplanen och tränat och lekt med bollar. Mina föräldrar är väl på hemgång snart från sin vecka i fjällen.
Men min vovve var ganska olydig för när vi hade lekt och tränat klart så ville inte han gå hem, han tyckte det var jätte skoj att springa runt matte och säga du kan inte ta mej.. hmmm.... men jag fick allt tag i honom eller han var ju tvungen att lyda till slut iaf, för han e ju ganska lydig vid inkallning egentligen, men det var ett tag sedan han var lös sist så han tyckte nog att det var extra skojigt idag.

Ikväll är det melodifestivalen vilket man borde se.. det blir nog så för det e ju bara något som man gör ju. Den bästa låten hittills stycker jag är Sanna Nielsen, samt för att hon gjorde ett bra framträdande och låten och hennes inlevelse berörde en..
Brorsan har dagit ut till polare de ska erövra krogen för första gången ikväll iaf för brorsans del, ojojoj tänk att vara arton igen och gå på krogen för första gången. Jag minns min första kväll på krogen alldeles för väl :P Jag och Maria N, resten av gänget man umgicks med på den tiden bangade så klart, men vi hade roligt ändå. hehehe.
Undrar vad Maria gör idag, jag har ingen direkt kontakt med henne längre hon bor i norrköping så vi liksom tappade kontakten eftersom vi inte kunde träffas så ofta och att vi båda pluggade och inte hade pengar. Trist jag saknar henne och vår vänskap ibland, vi hade mkt skoj tillsammans.


The time is flying away....

Jag har inget internet hemma, vilket är såå trist. Nu är jag i Örbyhus och ska vara här i helgen. Skönt att komma ifrån lägenheten och grannarna ett tag. Förra fredagen höll jag på bli tokig, jag som skulle upp tidigt och jobba på Lördagen fick inte sova för ens halv 3 på kvällen då de i lägenheten under mej hade fest och min lägenhet vibrierade på grund av deras höga musik :( icke roligt. Man var ju lagom trött när man skulle jobba hela helgen sen oxå. Det trista är även att de håller på att renovera och måla om i mitt trapphus så målar männen  kommer redan6:30 och slamrar och pratar högt och slår i dörrar så när man väl har sovmorgon så får man inte sova heller :(  hoppas de blir klara snart. När jag redan är negativ så kan jag ju säga att jobba 100 procent är ju som att bo på jobbet man e ju inte ledig ett skvatt, jag är där hela tiden. Så nu börjar tänkarna redan efter endast 3 veckor tänka på att gå ner till 80 procent då man kan jobba färre dagar istället. Dessutom skulle det innebära att Casper slipper vara ensam så mkt och jag slipper ha dåligt samvete om jag vill hitta på ngt på kvällen och han måste vara ensam igen.

Jag trivs väldigt bra på mitt jobb annars, bra arbetskompisar så man har ju inga problem att fråga om det är ngt man undrar över, alla e så hjälpsamma så det är roligt att vara där. Jag har bestämt mej för att ha tre veckors ledighet i sommar om jag får det vill säga eftersom det innebär att jag måste ha några obetalda semesterdagar då för att få ihop tre veckor. Vi får väl se vad de säger om detta.
Jag är även desperat behov av en dammsugare nu kan jag lova, jag sopar mitt golv varje dag men det hjälper ju inte mina mattor särskilt bra, för jag tror att mattorna börjar få päls, usch, e ju inte särskilt trevligt. Men nu får jag ju lön på måndag, underbart!!!!! äntligen!!!! gud vad jag har väntat på den...

Mamma å pappa är i fjällen med Ronjan lycko dem, men imorrn kommer de hem igen. Jag är avundsjuk jag ville oxå åka till fjällen och åka skidor och snowboard och vara ute i snön med Casper för här finns då ingen snö eller vinter.
På torsdag ska vi till valbo och shoppa jippi....
Brorsan å jag har hyrt SAW 4 till i kväll så den ska vi väl se på... vi har nyligen sett stardust, tror den hette så eller nått liknande men inget man behöver lägga på minnet för det var bara skit och jätte trist så man höll på att somna.
Nu ska jag ut me min lilla vovve, undrar om brorsan vill me, troligen inte :P

Im sad...

Idag var jag å Casper till Örbyhus och gick förmiddagspromenaden med mamma och Ronja. Det var jätte fint väder och vilket det inte ofta är. Jag kastade lite boll med Casper innan vi åkte tilbaka till Tierp.
Jag har äntligen oxå fått mina kanaler ordnade och bilden fixad, det var en man hit från euronics som fixade allt, så nu är det roligare att kolla på TVn. Dessutom har jag äntligen fått upp mina vardagsrumsgardiner och lagt fram lite dukar och fixat till lite i lägenheten. Så nu börjar det likna ngt och blir faktiskt hyfsat fint :)

På promenaden nu på kvällen upplevde jag något som har varit ett av det värsta jag varit med om, jag och Casper gick på trottoaren och vips kollade jag ner lite längre fram och där låg en påkörd katt, stackars stackars katt och dess ägare :( Man blev så ledsen för deras skull, det var riktigt otäckt att se, ansiktet var förvridet och jag ser den stackars katten framför mej ännu.... snyft. Detta vill jag inte uppleva igen!!!!

Imorgon är jag ledig vilket är jätte skönt, men istället ska jag ju jobba hela helgen vilket inte är lika roligt. Stackars Casper blir mkt ensam i helgen, kanske att brorsan kommer en stund på Söndag och är med honom.
Jag vill köpa en ny fönsterlampa till vardagsrummet för den som står där  nu passar inte in där. Sedan måste jag köpa en ny ram till mitt Lasse Åbergs motiv där glasskivan gick sönder. Dessutom behöver jag en dammsugare för det är inte jätte fint inne just nu, försöker borsta golvet men det hjälper ju inte mattorna som är täckta av Casper hår.
Nej nu ska jag se färdigt Greys Anatomy...

Jag längtar efter ledighet...

Jag trivs utmärkt på jobbet, men jag känner att jag skulle behöva vara ledig en längre period för jag är konstant trött känns det som. Längtar efter sommaren och semestern redan nu. Om en vecka åker mamma och pappa till fjällen en vecka, jag e jätte avis och vill oxå åka dit och åka skidor och snowboard men jag måste stanna hemma och jobba :( Känns lite konstigt att inte åka till skärsjövålen som jag gjort nu i säkert 18 år i rad eller ngt sånt. Caser hade säkert velat åka upp och leka i snön han med men vi blir som sagt hemma... snyft.... det får iaf bli semester till nästa år det vill jag lova :P
Nu ska jag gå en sväng med Casper innan vi ska sova!!! för jag är jätte trött som jag redan påpekat.

In the forrest we went....

Idag åkte jag och pappa ut i skogen med vovvarna och gjorde en sökruta och lade två spår. Det var jätte roligt att se vovvarna vara så glada som de blev :) Båda var jätte duktiga och fann allting, Casper var ju lite olydigare att komma men saken han hittade så det tog lite tid med det :P Han tyckte det var roligare att skutta runt omkring oss och visa upp vad han hade och att vi inte kunde ta honom heller... han var överlycklig.
Sedan åkte vi hem till Ö-hus en sväng och åt lite mat innan jag och Casper drog hemåt igen. Jag hämtade ut biljetterna till Sound of music så nu e det avklarat så slipper jag gå ner till affärerna imorgon. Imorgon ska jag jobba mellan 6.45-16.00, jobbigt värre med så långa dagar :( så det blir att springa hem på rasten och rasta vovven. Nu ska jag koka nått ägg och sedan käka lite grann, innan jag tar en sista tur med Casper om han orkar gå ut nå mer för han e verkligen trött nu efter att ha jobbat i skogen. För det var ett tag sedan sist, men nu blir det mera sådant när man flyttat hit och man kan  ha sällskap av pappa och deras vovve, Ronja :)

Sound of music...

Sound of music kommer till Gävle den 10 Maj, så jag syrran å mamma har beställt biljätter. Fick hyffsade platser på rad9, annars känns det som ingen ide att gå om man inte ser ngt ju. Ska bli roligt ändå att se på dem och slippa att åka ända ner till Stockholm.
I helgen är jag ledig vilket är skönt, brorsan var här igår och vi hyrde de två sista SAW filmerna, de var riktigt bra, men oerhört snuskiga måste jag medge :P
Idag gick vi ner till stationspizzerian och käkade pizza, de har enorma pizzor och det var jätte goda :) sen drog han hem till Ö-hus igen. Så nu e Casper å jag ensamma igen och ska väl strax gå ut och gå en sväng, en lång sväng... Kl 19 ska jag tvätta, vilket är ett måste eftersom jag inte tvättat sedan jag flyttade hit och nu är det snart kris på att hitta rena byxor :( men jag har ingen verklig lust att tvätta en lördagkväll.
Ikväll är första delen på melodifestivalen, men verkar inte vara några super bra artister med ikväll så man kanske kan hoppa över det, vi får väl se. Syrran var hit en sväng igår och kollade på lägenheten, Casper blev sååå överlycklig och fick värsta språng anfallet och sprang i fullfart mellan soffa och säng och var såå glad att se henne. Men tyvärr kunde hon inte stanna en stund utan var tvungen att åka vidare och hämta akvariumet och Mazdan i Ö-hus, hoppas hon kommer hit snart igen och kan stanna kvar ett tag. Då skulle jag och Casper bli glad!!

Casper, min älskade "lilla" vovve...

image25

Jag önskar om för mkt...

Jag önskar att jag vore lite piggare just nu... jag e helt slut när klockan är halv 8 på kvällarna sen jag börjat jobba. Jag antar att det är mkt intryck och saker som man tar måste ta in och komma ihåg. Men som tur är kan jag ta mej samman och gå en lång sväng med Casper och greja lite lydnad och så. Han har skött sig utmärkt här i Tierp, hittills iaf... peppar, peppar..... Han går lugnt brevid mej, det är mer folk här känns det som när man är ute än i Falun vilket är bra. Mattias, min bror, var hem och gick ut med honom på lunchen eftersom jag var på kurs i Uppsala :) Kursen kan jag meddela var rena sömnpillret, jag satt och försökte och försökte lyssna och vara intresserad, men ögonen ville definitivt inte det de ville sova! Jobbigt värre, e så pinsamt när man är så trött och bara sitter och gäspar hela tiden :( men jag skyller nog ändå på att salen var för liten och det var mkt folk som lyssnade.. hmmm... Tur att man ha snälla syskon som ställer upp och går ut med Casper och är med honom en stund när jag jobbar eller förut när jag gick i skolan, så han slipper vara ensam så mkt. Inte för han har ngt emot det, för han går och lägger sej medan jag klär på  mig och rör inte en min. Men samtidigt kan han bli lite frustrerad när han inte får röra sig när man väl kommer hem och går ut med honom, men inte än i Tierp har det hänt, han är väldigt lugn, konstigt lugn för att vara min vovve. Han kanske saknar syrran, måste vara det ju...

Den ändå gången han varit besvärlig här var ett hundmöte och lite här kring vi bor men det är mest på kvällen då det är mörkt för han är inte förtjust i mörker inte.

Tydligen skällde han ut några karlar som var på väg in i våran trappuppgång när brorsan skulle ta ut honom, med det hindrade inte brorsan från att stanna och snacka med dem och klaga på att portdörren är svår att låsa eftersom man har två dörrar att låsa varje gång man ska ut, det är ju bara två lägenheter i min trappuppgång. Om man nu kan kalla det trappuppgång och portdörr :P

Imorgon ska jag jobba kväll börjrar två och slutar halv 10. Skönt med sovmorgon och dessutom ska Mattias komma hit och gå ut med Casper så att jag inte behöver åka hem på rasten. Då slipper Casper dessutom vara sj någon längre stund imorrn oxå, då blir han glad :)

Man får väl vänta och se när man kan lura hit syrran någon dag :P nu ska jag glo på TV en stund.


Nu är allt klart, nästan....

Nu har jag flyttat färdigt, har installerat mej i min nya lägenhet i Tierp, trivs ganska bra här. Lägenheten är iaf jätte fin, pappa var här i går och hjälpte mej att få upp hyllor och sätta ihop datorn med alla sladdar :)
I fredags jobbade jag mitt första pass på avd 2, det var jätte roligt och det känns skönt att vara tillbaka på sitt gamla jobb men som sjuksköterska vill säga :P man känner ju de flesta som jobbar där. D roliga var oxå att Tessan från min gamla klass på komvux även jobbar där :) Denna vecka jobbar jag hela veckan förutom helgen, så det blir tufft för både mej och Casper tror jag, han blir ensam mycket nu när jag börjat jobba. Men idag när jag ska jobba kväll så kommer brorsan hit och ska se efter Casper så han slipper vara ensam iaf!
Men nu måste jag skynda mej lite grann, ska ut me vovven en lång tur och sedan hinna duscha innan jag ska gå till jobbet.

RSS 2.0