Äppelkaka!

Jag har bakat en äppelkaka, har ingen aning om hur den kommer att smaka då jag mixtrat med receptet och bytit ut ingredienser som tex istället för bittermandel blev det äpple och kanel :P Sitter här och väntar på syrran, mamma och pappa bara, syrran ska hämta dem vid bussen då de kommer tillbaka från sin kryssningsresa alldeles strax. Idag har jag jobbat min första dag efter semestern och jag måste nog medge att börja med en dagtur var lite väl mkt, kände ju ingen av patienterna och sedan skulle man ronda... men det gick väl ganska hyffsat okej iaf. Det var roligt att vara tillbaka på jobbet samtidigt som jag skulle varit glad för en vecka till ledigt. Casper brydde sig inte alls i att jag gick och jobbade, han brydde sig inte heller i att jag kom hem på rasten och gick strax efteråt igen. Han låg på sängen och rörde sig inte ur fläcken när jag skulle gå.
För ovanlighetens skull så regnar det ute, så jag klagar nog lite på det. Vid kl 15 när jag var ute och gick med Casper tyckte jag att det var alldeles för varmt och kvavt så då klagade jag på det. Aldrig nöjd när det gäller vädret, jag vill ha en mild solig vårdag året runt då är jag nöjd. Ännu mer nöjd om inga flygfän fanns heller!

På jobbet var det roligt att återse Sjukgymnasten Ellen, hon ska jobba hela sommaren hos oss. Det blir mkt bra det. Marjatta började även jobba idag, lite svårt att veta vad man ska säga till henne, hon förlorade sin make i början av Juni. Han hade helt plöstligt somnat in stilla liggandes på en soffa med tidningen iknäet. Han var 76 år gammal men ändå är ju inte det speciellt gammalt ändå. Åh Marjatta som skulle gå i Pension efter sommaren, livet kan ibland vara mkt orättvist. Så hon får inte spendera sin pension tillsammans med sin make.

Imorgon jobbar jag kväll! Undrar vem jag ska jobba med. Ska nog gå och kolla det, bye bye.

Söndag den 12/7, sista dagen på min semester!

Idag är det en speciell dag, jo det e sista dagen på min semester, sista dagen jag får njuta ordentligt, för imorgon börjar 3 veckor av intensiva arbetsdagar. Jobbar 2 dagar, ledig 2 dagar, jobbar 4 dagar, ledig 1 dag, jobbar 5 dagar, ledig 1 dag, jobbar 4 dagar, sen gudskelov e jag ledig i 3 dagar!!!! Ser inte fram emot dessa jobbar veckor. Hoppas att Brorsan kommer hit och är lite med Casper ngnstans mitt i, vilket skulle underlätta rejält. Får väl fråga honom iaf.

Idag har varit en toppen dag, det som gjorde det extra toppen var under min promenad med Casper då vi träffade på Theresia. Hon stannade och pratade en stund, Casper lade sig ner bredvid mej och sa inte ett ljud. Sedan började vi gå tillsammans på cykelvägen och han sa inte en ljud utan gick snällt bredvid mej och sniffade lite i backen då och då. Nu har jag träffat 3 jobbarkompisar och gått med dem en bit med Casper och han har skött sig alldeles utmärkt. För ca 3 år sedan skulle han inte varit lika tyst och snäll. Kanske sker en ytterliggare förbättring sedan den dagen vi flyttade hit, nu ska jag inte säga att det jämt är toppen när vi är ute och går men det blir bättre och bättre, ibland kan han få för sig att skälla på ngn, men det är ganska sällsynt nu. Hundmöten är fortfarande jobbigt, men inte lika som förut det heller, det händer nu oxå att han är tyst när vi ser andra hundar och tittar på mej istället. Idag såg vi 3 hundar på promenaden och han sa inte ett ljud. Önskar bara att hans vaktande här kring vår lägenhet också skulle minska, men det är en längre process. Skönt iaf att man kan gå och prata med folk ute utan att han ska behöva skälla ut dem.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra just nu. Jag sitter och väntar på att syrran ska ringa, så vi kan snacka lite grann. Mamma och pappa är på kryssning till Riga och Visby. De kommer hem imorgon, jag har köpt hem äpplen och tänkte exprimentera imorgon och göra en Äppelkaka istället för Mandelkaka. Köpte vaniljglass till den. Hoppas bara att mamma och pappa har tid att stanna på en liten fika. Så att även pappa kan kolla på min dator som strular lite. Samt så ska jag få mitt godis som jag beställt! Borde egentligen låta bli, min vikt har säkerligen ökat lite grann sedan veckorna i örbyhus samt semester i Irland. Man har ju inte behövt motionera lika mkt då man fått hjälp av brorsan/pappa på eftermiddagarna. Så man har bara gått 1 lång promenad per dag och jag är van att gå 2 långa promenader om dagarna. Samt när man är i Örbyhus så har man en tendens att fika lite för mkt, icke bra. Men nu är jag hemma igen och är tillbaka till de vanliga rutinerna igen, så allt ordnar sig säkerligen.

Idag har jag varit och käkat på Brorsans med Carina. Åt som vanligt en Strömsbergsspecial, en pizza alltså. Mkt gott. Vi firade att Carina fått en fast tjänst i Uppsala på Akademiska. Hon har sagt upp sig från avd 2, så egentligen borde det finnas en tjänst ledig där.. men jag vet ej hur detta fungerar.. och med besparingar och dylikt så får väl jag inte den. Troligen kommer säkert ngn från uppsala att få den. Suger verkligen. Jag som hittat 2 lägenheter här i Tierp som jag  kan tänka mej köpa. Även fast jag egentligen vill köpa mej ett litet billigt hus med lagom stor trädgård istället. Men jag behöver verkligen inte bekymra mej om detta i nuläget vilket fall som helst. Trist.

Funderar om jag ska åka och hälsa på Frida på onsdag om hon är hemma. Fick även ett SMS från Maria N. om vi skulle träffas ngn dag, hon ville till nästa helg men då jobbar jag. Det bästa som kunde hända var att få kontakt med Maria N. igen efter ca 4år, först blev vi vänner genom Facebook, vilket jag verkligen kan tacka denna sida för, om inte denna sida hade funnits så hade vi troligen inte fått kontakt igen. Sedan några dagar efter vi blivit vänner genom Facebook åker jag å mamma till Valbo och vad händer där jo jag träffar henne på Skohuset av alla ställen. Mkt lyckligt återseende!!!! Jag har verkligen saknat hennes vänskap och vi har gjort mkt saker tillsammans bla åkt till Cypern i 2 veckor efter studenten. Vilket var en upplevelse både positiva och negativa sådana. Så jag ska ringa henne imorgon, då jag skrivit ut mitt nya schema på jobbet, så vi kan göra planer.

En annan rolig sak är att min kusin Linda har tagit kontakt och vill att vi ska ha en kusinträff, vilket skulle vara jättekul. Vi har inte gjort ngt tillsammans allihopa sedan Annika levde, för det var ju hon som drog ihop oss och vi åkte till Gröna Lund bla. Saknar henne så fruktansvärt mkt, går inte att beskriva. Känns ännu idag att det var igår vi pratade senast. Även fast det gått 6 år sedan hon gick bort, så glömmer jag aldrig Lördagen då jag var hos mormor och morfar då farmor kommer för att överlämna en blomma, jag kommer inte ihåg vem som fyllde jämt, men farmor sa att Annika låg på sjukhus och att jag skulle ringa henne. Jag ringde henne på söndagen, men hon var alldeles för trött för att prata och hon sa att hon skulle ringa senare. På måndagen försökte jag ringa henne igen, men sjukhustelefonen var urkopplad, så jag trodde att hon hade fått åkt hem eller nått. Provade ringa hennes mobil, inget svar. I min vildaste fantasi kunde jag inte drömma om att hon blivit sämra och blivit flyttad till intensiven. I min vildaste fantasi kan jag inte föreställa att hon Tisdagen den 8/7 skulle lämna oss. Det var det absolut värsta dagen i hela mitt liv!!!! Din begravning var så vacker, jag kunde inte sluta gråta under den, det gick bara inte. Endast när prästen läste upp dina brev som du skrivit med en gnutta humor som alla i kyrkan skrattade till lite grann. Man kunde inte föreställa sig att du som var så glad och snäll och vacker låg i kistan där framme. Saknar dej!

Så vår kusinträff, vi får väl se om den blir av, men jag har givit förslag på Furuvik, för jag har velat åka dit länge nu!
Men nu får jag ta och ge mej med detta mkt långa inlägg. kram.


Mattias Studenten!

Bilder från mattias studenten.





 Morfar och Mattias.

 Farmor, Farfar, Mormor, Morfar och Pappa. Samt en främmande karl längst åt vänster :P

 Mattias med alla presenter. Fick förkläde och kökshanddukar samt lite pengar från mej och Katarina.

 Mattias och tårtan :D


Bilder från Irland!

   Hotellrummet.

 Jag.

 Jag och syrran, kanske inte den vackraste bilden, men den enda på oss tillsammans.

 Bild från centrum ngnstans!

 Lite rolig bild, städerskan rullade varje dag ihop badkarsmattan som vi använt och satt en pappersgrej runt om, lite onödigt tyckte vi.

 Fin utsikt vid Glendalough.

 Irlänska hus.

 Vårat hotell.

 Katarina.

 Katarina på puben!

 Jag dricker cider.

Hemkommen från Irland!

I tisdags så kom vi hem från Irland. Det var en underbar resa, nästan så att den var lite för kort. Hade gärna stannat en dag till så man hade hunnit med och sett mera. Men men vi fick ta tillvara på den tid vi hade där och gallra ut lite av det vi minst ville se. Vi anlände på hotellet kl 14:00 efter mycket om och men, på flygplatsen letade vi febrilt efter varifrån bussen skulle avgå som skulle ta oss till Hotellet. Men vi hittade inte på den, så vi fick ta en taxi till hotellet istället, vilket kostade oss ca 350 kroner, rena rånet. Men när vi väl kom dit så checkade vi in och vi var ju j-vligt hungriga vid detta laget och det första matstället vi fann var faktiskt McDonald´s så vi fick äta där. Men sedan begav vi oss till Centrum efter att ha funnit var spårvagnståget, som de kallade för "TRAM" gick ifrån. Vi klev av vid Abbey Street som skulle vara i mitten av centrum och därifrån gick vi runt och kikade och så klart hade syrran med sig systemkameran och hon fotograferade mkt på resan och fick flera snygga bilder, visst gick jag en del fina bilder med min lilla kamera, men inte alls i samma klass som hennes. Så hon hade investerat bra i en sådan kamera inför resan. När vi gick om kring där i dublins så såg vi en avspärrning och fullt med poliser, 2 st hade en sådan där vit dräkt på sig som man ser i filmer. På trottoaren fanns mkt blod och blodfläcker, en portfölj låg slängt och innehållet hade åkt ur. Läskigt. Förutom detta kändes det ganska säkert att gå runt i Dublin för det fanns mkt poliser runt omkring och jag tror att nästan varje affär hade en säkerhetsvakt som höll koll.
På fredagskvällen gick vi ut på krogen, vi gick till en typiskt irlänsk krog där de spelade irlänsk live musik. Vi drack en varsin Irläns Cider som hette Bulmers. Den var mkt god och inte alls lika söt som annan cider.
På lördagen åkte vi åter in mot Dublins centrum, vårat hotell låg lite avsides, så det tog ca 15-20 min att ta oss med Tram till centrum. Vi gjorde rundvandring och såg en mängd kyrkor och katedraler. Vi gjorde en guidad tur i Dublins slott och vi betalade även inträde och kikade runt i St Patrickskatedralen. Jag fann en mkt fin klocka med två änglar på som jag köpte mej, kostade ca 16 euro. En av det bästa med resan var såklart shoppingturerna i klädaffärerna. Vi fyndade ganska rejält. En tunika kostade kring 50-70 kroner i klädbutiken som hette Jennys, de hade även snygga nattlinnen och pyjamas som man inte kan finna i Sverige. Så det blev att handla en hel del där. Vi köpte där ett nattlinne och en pyjamas med kossor på till mamma samt ett par mysbyxor till mamma med en kossa på. Hon är ju förtjust i kossor så hon blev mkt glad över detta. Själv köpte jag mej 2 tunikor, 1 nattlinne och 1 pyjamas.
På söndagen åkte vi på en busstur på Irlänska landsbyggden, Vi åkte till ett ställe som hette Glendalough. Där utsikten över sjöarna skulle vara väldigt fint. Men dessvärre regnade det i stort sett hela tiden, så det var inte så jätte skojigt att gå omkring där. Bussen tog oss vidare till Avoca Handweavers, där de förhand vävde filtar och halsdukar m.m. Där köpte vi fudgekolor till pappa och Daniel med whiskeysmak dessvärre tyckte pappa inte om sin fudge. Konstig bismak tyckte jag oxå. På kvällen åt vi på hotellet, en god kycklingrätt! Vi gick ut på en pub och syrran råkade beställa fel, så vi fick öl istället för cider :P hihihi... Saken var väl den att hon sa upp vad märket på cidern hette och vi visste ju inte att det fanns en öl med samma märke :P
Dagen efter var det ju sista dagen, då besökte vi Pheonixpark som ska vara den största stadsparken i europa. Det blev endast en snabb visit där. Sedan fortsatte vi mot centrum och fann en Whiskeybutik, pappa fick en Irlänsk whiskey som heter Tyrcornell eller nått, dessvärre tror jag att den finns att köpa här i Sverige så det var lite synd. Men han blev glad för den iaf. Mattias fick Ölglas med märket Guiness samt 2 guiness öl som pappa och han kunde smaka på.
På kvällen, eftersom det även var sista kvällen, så kostade vi på oss rejält. Vi åt på en pub, vi beställde lammstek med pommes och pepparsås. Jätte gott, men speciellt god var nog efterrättten, med banan inlindat i pannkaka, med chokladsås och sirap på, serverades med en klick vaniljglass... sååååå gott!!!! vill ha mera! Sedan förflyttade vi oss och drack en irlänsk cider på en annan pub. Resan blev mkt lyckad och på Tisdagen for vi hemmåt och mellanlandade i Zurich, så vi vistades en stund i Schweiz också men då bara på flygplatsen :P



Irland, here we come!

Japp imorgon lyfter vårat flyg kl 9:30, resan dit tar 2 timmar och 50 minuter. Vi landar 11:20 lokaltid. Ska bli så spännande och roligt. Kommer sakna Casper för sig! Men han har det bra här hos mamma och pappa och brorsan.

Såg idag på Benjamin Button filmen den var ganska seg, inte så bra enl min åsikt.
Nää nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon!
Kram

RSS 2.0