Sååå varmt... smälter bort...

Det är olidligt varmt ute och inte nog med det så måste man jobba i denna värme. Och på jobbet minsann är det mkt varmt oxå, dessutom så cyklar jag hem på rasten och går ut med vovven vilket inte gör det enklare i hettan. Men men inte ska man väl klaga egentligen men jag fixar inte när det är så här varmt. Jag hatar att svettas, uscha...
Nu jobbar jag fyra dagar till innan jag är ledig igen. Jobbigt värre.

I torsdags var syrran på besök hos mej. Vi åt Tacos och hyrde film, faktiskt var filmen helt okej att titta på vilket är helt otroligt då vi jämt brukar ha oturen att hyra skräpfilmer. hmmm..... måste erkänna att vi åt jordgubbar och glass samt chips oxå jag som skulle vara så duktig på att inte äta onyttigt en längre tid framöver. Men men så kan det vara. Det var mkt skojigt iaf, Casper var ovanligt lugn hela tiden. Skällde knappt ens på när grannen sprang in och ut genom hennes ytterdörr heller :P Samt på promenaden mötte vi två hundar och det gick jätte bra, han sa inte ett pip ens. Jag blir så glad när han är duktig.
Igår fick jag lön äntligen måste jag säga :P kände mej ganska fattig faktiskt. Nu har man åter igen pengar att spendera, ska höra med syrran om vi ska shoppa lite på torsdag nästa vecka, för brorsan sa att han kunde vara hundvakt åt Casper då iaf.
Jag behvöer köpa mej nya linnen och smink.

Idag åkte jag å Casper till Örbyhus efter jobbet. Mamma hade gjort en hemmagjord potatissallad och vi grillade, så jag kunde inte motstå att åka hit och äta istället. Så vi blir kvar tills imorgon då jag ska jobba kväll. Brorsan följer med tillbaka till Tierp och är hundvakt medan jag jobbar :D

Orkar inte skriva mera nu!

Uttråkad!!!

Idag är det andra dagen jag e ledig inför att jobba hela helgen och rätta ordet som beskriver mej just nu är absolut uttråkad. Jag har till och med diskat direkt efter jag ätit, vilket jag normalt brukar vara för lat för att göra. För diska är längst ner på min prioriterings lista av saker jag vill göra under en dag. Men nu e det gjort vilket e skönt att slippa göra imorrn istället då.
Jag till och med e så desperat behov av att göra ngt att jag kollade om det gick ngn bio i Tierp ikväll och tänkt frågat Carina om hon hängt med, men det var ingen bio som gick ikväll så undrar vad man ska hitta på istället. Det e bara skräp på TVn oxå. Energin i kroppen e oerhört stor just nu, undrar om jag ska gå ut me Casper en sväng till även fast vi kom in kvar över fem efter en lång promenad. Han kanske inte har så stor lust att gå en tråkig promenad igen. Det känns lite väl sent att åka ut i skogen och lägga ett spår och greja oxå.

Jag vill festa, det skulle vara super skoj, träffa lite folk och dansa. Men som sagt ska jag ju jobba imorgon!
Igår städade jag ordentigt vilket menas med att jag även torkade alla golv :P samt tvättade jag. En slitsam dag igår, därför brist på saker att göra idag.

JO hur går det då med mitt sluta äta socker och sött samt chips och fet mat. Jo det går hyfsat bra, nu har det gått lite över en vecka och jag måste nog erkänna att jag åt en dammsugare när jag hälsade på Carina häromdagen, men vad gör man när man kommer över för att fika. Då e det inte lätt att motstå frestelsen att äta den där dammsugaren som ligger mitt framför ens näsa. Det konstiga e ju att jag inte ens gillar dammsugare särskilgt mkt, men desto godare när man inte ska äta sött. Hmmm men det går framåt iaf. Jag äter nyttigare och mår bättre, faktiskt. Piggare och har mer energi än förut, vilket gör att jag skulle kunna börja klättra på mina väggar just nu. Kanske jag ändå borde börja med att springa med CAsper istället för att promenera. Men nog om mitt tjat om detta, helt ointressant e ju det.

Casper skällde ut min granne igår vi möttes i dörren och han blev inte särskilt glad när han förstod att hon skulle in i den port där vi bor, för där bor ju bara vi enligt honom. Men annars så sköter han sig jätte bra på promenaderna fortfarande, vi börjar rikta in oss nu vägar där det e ännu mer folk och parkeringarna kring affärerna. Japp det går framåt på promenaderna oxå, hundmöten på lite avstånd går bra oxå. Nu e det bara vaktande kring där vi bor som ska bli bra oxå, vilket kommer att ta längre tid, det kan jag iaf räkna med.

Nu har jag pladdrat nog för idag. Ska väl fortsätta surfa runt och lyssna på lite musik. Och gömma lite bollar åt CAsper emellanåt :)
Have a nice day!!!

Jobb och lite till...

Nu har jag börjat jobba igen, semestern är nu slut. Snart är det även sista Augusti då mitt vikariat går ut, undrar när cheferna ska kolla upp vad som händer sen, om jag får fortsätta som vikarie eller inte. Skulle vara lite trevligt att veta det.
Nu i helgen har jag tvättat och dessutom har jag ätit bara nyttig mat sedan i torsdags. Jag och brorsan har kommit överrens om att nu får det räcka med godis, chips och fet mat en tid framöver. Även fast jag har hund och rör på mej säkert 3 timmar om dagen så står vikten stilla och detta beror på mitt hemska godis/socker beroende som jag ådragit mej under min studietid. Och jag måste säga att det är svårt att inte gå ner till affärerna och köpa ngt godis eller chips när kroppen längtar så mkt efter det. Men jag ska vara envis för ngn dag så måste ju kroppen sluta längta eller hur?
Idag gjorde jag en sallad av Quiana frön eller var de hette, smakade riktigt bra och fy f-n vad mätt man blev av det. Man har fått tillbaka lite intresset för att laga till mat när man nu provar lite nya recept från brorsans kokböcker om sallader och vegetariska rätter. Ska bli intressant och se vad som händer med vågen när jag ställer mej på den om ngra veckor.

Pappa har åkt ut till skogen och ska lägga två spår en till Casper och en till Ronja, så ska åka dit och möta upp dem vid fem tiden. Så Casper får lite psykiskträning och tänka lite. Jag körde lite apport inomhus och använde klickern, det tyckte han var skojigt. Gömde lite saker innan jag gick förmiddagspromenaden idag. Han skällde på min granne imorse oxå.

Det skulle verkligen behöva städas inne nu, dammsugas och torka golven. Får se om jag gör det idag eller i början av nästa vecka. Ska ju jobba mån till ons och sedan helgen.

Snart e det dax att åka ner till Göteborg oxå och gå på Liseberg. Jag, syrran, brorsan och syrrans kille har bokat och betalat för ett stugpaket där tvådagars kort på liseberg ingick samt frukostbuffé på morgonen. Alltså det blir att fara till Kärralund och inställa sig på Lördag andra helgen i Augusti. Ser verkligen fram emot att ha lite skoj, åka karuseller och äta sockervadd... för då måste man ju få vara lite onyttig.. :P

Nu ska jag ge vovven lite mat så vi kan åka ut till skogs snart!

Kryssning!!!

Sammanfattar kryssningen lite kort här. Det var super god buffé och goda drinkar. Underhållningen som Pubvärden och Kryssningsvärden var så klart bäst, vilket den brukar vara, de sjöng otroligt bra och speciellt kryssningsvärden Jacob bjuder på sig själv väldigt mkt, suveränt :) Dansbandet var ingen höjdare, gick att lyssna på iaf. Partybandet, varför de kallades Party Pac kan man undra, var nog den sämsta underhållningen jag hört i hela mitt liv, uscha...
Hade cirka 2 rätt av 10 möjliga på musiktävlingen oxå... som vanligt väldigt svåra frågor :P hmmmm....
Ganska lugn kryssning med några skumma typer som det oftast är på båtarna... ngn  tant som dansade en skum dans ensam på dansgolvet bland resterande par-dansare... två tanter som dansade tillsammans... en gubbe som visade sin stjärt... dryga killar i 30 års ålderns om kastade stolar och kalsonger vid hytterna... annars var det nog vettigt folk med på båten.. :P
Det tråkigaste med resan var att den tog slut alldeles för fort. Hoppas vi kan åka snart igen iaf.


Annika, vi saknar dej så mkt!

Igår var det fem år sedan min älskade faster och vän gick bort, hon blev endast 24 år gammal. Det skillde bara 3 år mellan henne och mej, vi lekte mkt som barn tillsammans. När vi sedan blev äldre skilldes intressena en aning så det var först på senare år som vi fick enormt bra kontakt och pratades vid flera gånger i veckan och träffades en del.
"Du ska bara veta hur mkt jag saknar våra samtal. Glad är det ord som beskriver dej mest, även fast du var så sjuk som du var så försökte du jämt även fast det ibland var svårt att vara just det, glad och positiv. Du spred glädje omkring dej och lämnade många i tårar och i sorg när du togs ifrån oss. Jag kan inte förstå att det gått redan 5 år för ibland känns det som det inte var så länge sedan vi pratades vid i telefonen. Jag önskade att man kunde förstå varför du som var så ung och vacker och glad och älskade livet skulle så hastigt behöva lämna oss. Jag tror vi alla trodde att allt skulle bli bättre när du fick den där pumpen som skulle göra allt lättare, även fast jag ibland tror att du anade vad som skulle ske. Jag är så ledsen. Vi pratar ofta om dej, jag och familjen. Ibland ser jag dej i syrran, genom att ni har samma gester och miner för er.  Vi saknar dej så mkt det ska du veta, Annika."

Annika 790626-030708

Gysinges Wärdshus...

GRATTIS Mormor på 70-års dagen!!!
Idag åkte jag och Casper och resten av familjen till Gysinge för att äta god mat och gratulera mormor på födelsedagen. Okej, vovvarna fick vara kvar i bilen de.. Casper blev överlycklig att se mormor iaf :P Maten i Gysinge var suveränt god som vanligt.... jag åt Fläsknoisette med pepparsås och till efterrätt blev det chokladkaka med glass och mangosås... det e sååå gott... Mormor blev jätte glad för sina presenter och även fast jag skrivit ut dem på internet någon dag före vad hon skulle få så hade hon inte varit in och läst inlägget... jo det e sant, Mr Nyfiken i en strut... Hahahaha...

Syrrran e hos mej i helgen så vi har hyrt film till kvällen.. och ska sitta och skvallra lite om alla möjliga saker antar jag :P
Hon sitter just nu och talar i telefonen med någon hon kallar för sin latmask :p hihihi... så jag sitter här i mitt rum med dörren stängd och hög musik så hon får prata ostört... Casper ligger och sover på mattan bredvid mej.
Syrran hade med sig sin systemkamera och knäppte en hel del kort i Gysinge oxå... ska bli roligt när hon framkallar dessa, hon e ju väldigt duktig med denna kamera! Jag skulle vilja ha ett bra kort på Ronjan att sätta upp på väggen, ett tips när jag fyller, Katarina, inramat och allt :P

Nu ska jag ut me Casper och syrran ska me!!!!!!!!

Narnia - Prins Caspian

Idag var jag å syrran på bio och såg Narnia, den var bättre än väntat faktiskt. Han som spelade prins Caspian var ju oxå snygg att titta på :P Så den var värd 100 kr som man betalade för biljetten, lite dyrare blev det ju då jag bjöd min syster oxå då hon ont om pengar just nu. Annars köpte jag 2 par skoj till billigt pris båda för 300 kr skojsigt med skor tycker jag, det blev ett par svarta med klackar och ett par vita utan klackar. De vita var bara i storlek 36 och var även de sista paret som fanns så det var ju lyckat att jag provade dem då jag egentligen har storlek 37 :P Så nu har man nya skor att ha på sej på båtresan på måndag. Sedan köpte jag mej en T-shirt (nu stavade jag rätt iaf :P) som var svart på rean endast 50 kr, ett bra pris. Vi åt mjukglass oxå och köpte födelsedagspresenterna till mormor blev ett par örhängen och ett presentkort på Kappahl. Mer hann vi inte med eftersom syrran jobbar oxå.
Imorgon ska jag och Casper återvända till Tierp, ska bli skönt att komma dit en sväng nu. Jag har just nu betalat in Lisebergsräkningen så nu känner man sig ganska fattig må jag säga. Icke roligt att betala in dyra räkningar inte, fast denna räkning går ju till ett roligt syfte så det gick väl an iaf.
Casper ligger och sover redan han. Det räcker att säga åt honom "nu ska vi upp å sova" så knallar han upp för första trappan och där står han och väntar tills jag kommer och sedan går vi tillsammans upp den sista trappan och går in och lägger oss i vårt rum. Han kliar sig en hel del på sistone, vet inte om han känner sig stressad över ngt eller vad det kan vara.. vi får väl se hur han e i Tierp igen.
Nu ska jag väl gå och sova jag med, har varit uppe sent de senaste kvällarna, inte likt mej direkt. Men känner mej inte speciellt trött nu heller. Jag sover väl för länge på morgonen antar jag :P

BIO!

Imorgon far jag med tåget in till Uppsala och ska där möta syrran och vi ska kolla lite i affärer och köpa ngt till mormors 70 års dag. Efter det ska vi gå på bio, vi har ej bestämt vilken film det blir ännu. Det lutar mot step up 2 eller Narnia, vill se båda men går ej att se båda på bio utan får vänta med ena filmen, hmmm... nää.. vi får bestämma  oss imorrn faktiskt.
Jag sitter här vid datorn och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan gå och lägga mej snart. Idag har jag inte gjort ngt speciellt, önskat att det vore varmare och soligare så man kan vara ute i solen en stund men men... jag har iaf idag hjälpt syrran att få ordning lite grann i sitt rum :) lite mindre kassar nu iaf. Syrran jobbar och står i på Vattenfall om dagarna medan en annan latar sig bara :P
Rosie från jobbet ringde så jag fick byta lite grann på mina jobbturer då det strulat till sej en del på jobbet. Fick byta en helg mot en annan så det gick ju bra ändå. Annars väntar jag på att nån från jobbet ska ringa och informera mej om jag ska fortsätta som vikare efter sista Augusti eller får en fast tjänst.. hmmm... skulle vara intressant att veta detta ju. Men utan jobb tror jag icke det blir för det finns det gått om verkar det som.
Just den sista delen av semestern har man gjort lite grann och ska göra en massa.. så då känns det som att det e kul med semester, annars kan jag lika gärna jobba tycker jag. För jag blir så rastlös om jag bara sitter hemma i soffan och gör ingenting. Mkt att göra är ju roligast.

Nu ska jag nog gå och kolla igen om tvätten e klar.

En social varelse...

Igår var jag å Idamarie och hennes barn och fikade på Vendelbadets Cafeteria. 20 kr för en mkt liten kladdkaka och vispgrädde, var både jag å Ida överens om att detta var mkt dyrt....hmmm.. borde fått en större bit, eftersom den dessutom inte var nybakt utan en fryst som de tinat som man kan köpa i affären.. .mkt dåligt tycker jag! Idas dotter Aissaouia hade mycket spring i benen och tyckte det var enormt roligt att klättra på allt. Hon ville hjälpa mej handla efteråt oxå och kom och lade ner en påse nötter i min kundkorg, vilket jag ogärna ville köpa mej :P hihihi.. Men det var skojigt att umgås lite grann faktiskt.

Idag var jag till Tierp en sväng och min jobbarkompis Annette kom förbi en sväng, mkt trevligt... äntligen att man börjar komma ut lite grann mera :D vi snackade en stund innan det var dax för mej att åka tillbaka till Ö-hus där jag befinner mej just nu då mina syskon e lite kinkiga och vill ogärna smörja mina föräldrars hund på pinkegrejen där hon har eksem medan de är på semester.. inte för att jag tycker det är så j-vla fräscht själv så måste det göras... och ABSOLUT så använder jag handskar när jag gör detta :P stackars lilla ronjan inte lätt att vara vovve ibland.
Idag har vi fått Lisebergsräkningen oxå som ska vara betald till den 9/7.. mkt pengar... men det är det värt att ha lite skoj i sommar. Dessutom betalade jag in räkningen för kryssningen med Birka den 7/7 med syrran å mamma. Så mkt pengar går åt just nu. Ska bli kul att åka båt och äta smörgåsbord och dricka drinkar :)

Nää nu ska jag nog gå och kolla var brorsan å syrran gör!

RSS 2.0